אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

בשנתיים האחרונות אני מנסה בדרכים שונות "להזיז" את חברי מחדר המורים לעבר שדרוג השימוש באמצעים מתוקשבים. לבנות יחידות לימוד מתוקשבות, להזמין את חדרי המחשבים ולעודד תלמידים לעבודות מאתגרות מהבית (לא..העתק-הדבק מויקיפדיה זה לא ממש מאתגר).
אני מתרשמת שכל התרוצים השחוקים בנוסח:"אין לי זמן" "עכשיו אני עסוקה בבדיקת מבחנים""אין לי כוח למחשב" ועוד ועוד...נובעים מהחשש לפתוח ערוצי למידה נוספים שאינם מוכרים ויש בהם מידה מסוימת של סיכון וצורך בגמישות ולעיתים אף תעוזה.
ובקיצור, איך מזיזים את הרכבת הזו?
אשמח לשמוע רעיונות ותאור נסיונות של אחרים.

תגיות: יחידות, לימוד, מורים, מתוקשבות., תכניות

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

שלום רב
אני יכולה לספר לכם על התקשוב ברשת עמל, שעבר בשנה האחרונה מהפך. הקמנו אתרי בתי ספר חדשים, ובמקביל להם שינינו את המבט על האתר, על רכז התקשוב, על השיעור המתוקשב וכו'. רכזי התקשוב עברו השתלמות של 56 שעות ובה התנסו בכל כלי הווב 2 החדישים. במקביל ברשת נערכות השתלמויות על לוחות חכמים ובניית מערכים מתוקשבים.
בכל בית ספר המנהל מוביל את המהלך ולצידו רכז התקשוב וצוות המוביל את האתר הבית ספרי. כמעט לכל מורה נתנת אחריות על אתר בן באתר הגדול, כך שכל המורים משולבים. המנהל יכול לנהל את חדר המורים שלו מהאתר. הודעות לתלמידים מועברות ע"י המחנכים מהאתר. חלק מחדרי המורים החליטו להקים רשת חברתית (כמו זו) ובה הם מנהלים את חייהם.
התהליך שונה בכל בית ספר ובהתאמה לאוירה השוררת בו. א ב ל גם אם התהליך הוא איטי בחלקם, וגם אם לא כל המורים מתחילת המהלך בחלקם- זה לא מרפה את ידינו ואנו ממשיכים. בסופו של דבר יצטרפו למהלך עוד ועוד מורים. תמיד, בכל תהליך ישנם כאלה המובילים אותו, ישנם המצטרפים אליו, ישנם המדשדשים וגם המתנגדים. לרוב ההתנגדות נובעת מחוסר ידע וע"י חניכה אישית של מורה כזה- אפשר להשיג נפלאות. בסופו של דבר התלמידים ימשכו את המורים, שעדיין ישדשו, כי לא יסכימו להשאר מאחרו...
והכי חשוב- כאשר המנהל מחליט להוביל מהלך, כאשר הוא מבין את חשיבותו- הוא מצליח!
מקווה שעזרתי
אורית

הגב לזה

שלום
את בהחלט צודקת. כאשר זו החלטה מערכתית אזי יש גיבוי למהלכים שציינת. מה עוד שכל מערכת עמל נרתמה (אני מניחה שכל אתרי ביה"ס מרושתים לפורטל אחד). כאשר זה לא עובד כך מרגישה מובילת תקשוב כמוני שהיא לעיתים קול קורא במדבר.
אשמח אם תעלי כאן קישוריות לכמה אתרי בי"ס ברשת שלכם כדי שאראה ואלמד ואוכל להראות למורים הסרבנים- אולי מראה עיניים כזה ישכנע.
תודה

הגב לזה

היי שושנה
אפשר להתחיל בלתת תמיכה לתלמידים לפני מבחן מאוד חשוב, כמו מבחן בגרות. לעודד את המורה להכנס ביום החופש לפני המבחן לאתר, להודיע לתלמידים על השעות שבהם המורה יענה על שאלות.... התלמידים ממש יעריכו את המורה והמורה יוכל לעשות משהו קל יחסית מבחינה' מחשבית'....
להמשיך בסיכום נושא שלא מספיקים ללמד בכיתה בעזרת הוויקי, כאשר על התהליך ועל התוצר מקבלים ציון. זה מחייב את המורה לעבוד, אבל מאוד מאתגר ונעים.
ועוד אפשר להמשיך בהחלטה בית ספרי שאחוז מסויים מהעבודות בכל מקצוע יהיו מטלות מקוונות.
ולקנח בלהחילט לעשות יום שכבתי מקוון, או יום מקוון סביב נושא מסויים.
ותוספת לאחר קריאת תגובתו של יענקל:
נכון, יש מורים כאלה. אבל אנא התבונן בחצי הכוס המלאה. יש המון המון מורים שנמצאים רחוק מאוד בנושא התקשוב. ביחד איתם אפשר לרוץ קדימה. האחרים גם ימשכו למעלה, אולי לא בקצב הרצוי, אבל ימשכו. לא להתיאש ולא להפסיק לעודד מורים תלמידים עובדים וכמובן מנהלים להמשיך בתהליך....
מקווה שעזרתי
שנה טובה
אורית

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני 2 שעות
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 2 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 17 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 22 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 22 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת