אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

Hana

פרויקט אחד לתווך ארוך או מספר נושאי לימוד לתווך קצר?

מה עדיף?
פרויקט לימוד לתווך ארוך יכול לכלול תחומי לימוד שונים, שימוש במיומנויות מחשב שונות, שימוש בכלים שונים. בסיום הפרויקט ניתן להציג את התוצר המשותף.
אבל:
לא לכל תלמיד יש מספיק סבלנות לעבוד הרבה זמן על אותו נושא,
שיטה זאת דורשת עבודה קודמת גדולה של המורה, יותר נכון - של צוות מורים,
יש להכין תוכניות נוספות לתלימדים שלא יעמדו בדרישות של הפרויקט.
קטעים קצרים בתחומי לימוד שונים, שבכל קטע אפשר להשתמש במיומנויות מחשב שונות ובכלים שונים, וגם לעשות עירבוב בתוך קטע אחד.
כך סיום מהר של קטע אחד נותן לתלמיד הרגשה של התקדמות. וגם יותר קל למורה להכניס שינויים בהתאם למצב הכיתה.
אבל:
אין תוצר גדול להצגה.

תגיות: למידה, סביבה_מתוקשבת

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

חנה תודה שהוספת את השאלה אותו "דיסקסנו" (בטח כאן יש לי שגיאת כתיב!) הרבה בינינו ועדיין לא הגענו למסכנה.

חתימה טובה סוזן

הגב לזה

אני חושבת שמשימה ארוכת תווך ומענינת(כוונתי לכשלושה ארבעה ש' בכתה) , עדיפה על משימות קצרות כי ההמשכיות מאפשרת לילד למצות גם מיומנויות חברתיות תוך כדי עבודה.
יש לו זמן לתפוס "מקום" בקבוצת העבודה ולפתח חברות קרובה עם המשתתפים האחרים.
לילדים היום יש חוגים-אין להם פעילות חברתית אינטלקטואלית ושיעורי הבית מתבצעים במחברות בלבד.
לעומת זאת לעבודה במשימה מתוקשבת יש לה תאריך סיום וכדי להשלים את המשימה עליהם להפגש בבית אחר הצהריים.
סנדי

הגב לזה

שלום חנה
לא ציינת לאיזה פלח גיל את מתייחסת.
יש פקטורים נוספים להתלבטות זו, למשל: קירבה לתאריכי בגרויות- אז כולם מנותבי מטרה מיידית, או למשל מה המיומנויות שכבר רכשו, האם הפעילות נמצאת באתר בי"ס...וכו'.
לדעתי אין כאן כללי אצבע.
באופן כללי בתיכון עדיף גיחות קצרות שהן חלק אינטגרלי (נודף ריח פונקציונלי) מהלמידה השוטפת.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 12 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 17 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 18 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
לפני 20 שעות
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
לפני 21 שעות
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
לפני 22 שעות
לפני 22 שעות
יענקל הוסיף/ה 2 אירועים
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת