אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

כפי שכתבתי בדיון הקודם, כבר פתחתי מודל בעבר, זה היה החלק הקל, לען ממשיכים מהשלב הזה?

תגיות: מודל

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

בהמשך לכנס מו"ח, אני מצרפת את הקישור של אתר מודל אורט http://moodle.ort.org.il/ .

לסדנת מודל בכנס מו"ח

לפורום התמיכה של איגוד האינטרנט בנושא במרחב לימוד ומשותף
בפורום זה ייתן מענה נדב קבלרצ'יק שגם העביר את הסדנה בכנס.

בהצלחה

אתי

הגב לזה

מעולה! תודה אתי

הגב לזה

קודם כל תודה לאתי על הקישורים. נכנסתי כאורחת וזה היה מעניין מאוד.
אפשר ללמוד משם על אפשרויות של מודל גם כאורחת.

גם חשבתי מה צריך להיות שלב הבא אחרי שפתחתי את המודל שלי על פי הנחיות של סוזן.
אני חושבת שבשלב הבא יש להכיר את האפשרויות - כלים שניתן להשתמש בשני כיוונים: כיוון טכני - איך להשתמש בכל כלי, וכיוון מטרתי - לשם מה אני אשתמש בכלי הנלמד.

הגב לזה

הי חנה

הפורום שהצגתי בקישור הינו פורום טכני בעיקרו. שם תוכלי לקבל תמיכה אישית מנדב.
בנוסף, שכחתי לציין שאיגוד האינטרנט הקים קבוצת עניין בנושא המודל. בפורום שנפתח בקשה נאוה גלעד , המייצגת את האיגוד, להצטרף לקבוצת העניין, והמטרה היא לקיים מפגשים פיזיים ו/או וירטואליים כדי להמשיך ללמוד ולשתף במחשבות, תהיות, ומודלים להפעלה.

שבת שלום

אתי

הגב לזה

אתי, ניסיתי להכנס לפורום של נדב.
אני יכולה לקרוא את מה שכותבים, אבל לכתוב אני לא יכולה כי אני נכנסת כאורחת.
הבנתי שקיבלתם שם המשתמש והסיסמה בסדנא.
האם יש אפשרות לקבל אותם גם אם לא הייתי בסדנא?
רציתי לנצל את הזמן בחופש וללמוד לעומק כמה כלים דיגיטאליים שיכולים להיות שימושיים בחינוך.

שבת שלום

חנה

הגב לזה

אתי, יש בעיה היות ו אתמול לא הייתי בסדנת מודל - אי אפשר היה להיות בו זמנית ב-2 סדנאות לצערי, לכן אין לי שם משתמש וסיסמה לכניסה לפורום. אני יכולה להתחבר כאורח אבל לא לכתוב הודעות. אם יש אפשרות להקצות לי שם משתמש וסיסמה, אפשר למסור זאת במייל או אפילו בהודעה פרטית דרך אדיורשת.

הגב לזה

את יכולה לבקש בפורום שנפתח לסדנה הזו לקבל את אחד הקורסים שנפתחו לבדיקתך. נדב אמור להקצות אותו לך ולתת לך הרשאה. צייני בפניו את המייל שלך, כך שהוא יוכל לשלוח לך את ההרשאה אישית.
במידה ולא ייצלח, שלחי לי מייל ל - ebrietba@ort.org.il ואני אבדוק בתחילת שבוע הבא את הנושא .

שבת שלום

הגב לזה

אני מוכרחה להודות שבשלב זה אני מסתפקת בלהכיר את הכלי\כלים מבחינה טכנית - מהמעט שראיתי יש כל כך הרבה אפשרויות שלנסות גם להכיר וגם לבנות משהו שימושי ידרוש ממני השקעה רבה מדי.

הגב לזה

אני מקווה שעוד בסוף השבוע הזה אני אעלה מדריך בוידאו של איך להתקין מודל על המחשב הביתי לצורך התנסות והכרת המערכת. כל אחד יכול ליצור על המחשב שלו שרת מקומי וכך להתנסות בכל מיני סוגים של פלטפורמות כולל וורדפרס, ויקי וכמובן גם מודל. מהנקודה הזו נוכל בעצם להתחיל לשחק וללמוד את המערכת.

הדרך הכי טובה ללמוד היא כמובן ע"י העלאת הצורך שכל אחד ואחד יחשוב מה הוא רוצה לעשות במערכת. אפשר להכנס ל-WIKI של מודל ולמצוא שם את כל המידע באנגלית

הגב לזה

היי,

אני מצטרפת לדעתך אסף ורוצה להדגיש את נושא ה- 'הצורך' ולשייך זאת למהות הפלטפורמה.
הפלטפורמה של -moodle היא פלטפורמה של ניהול למידה (LMS). במילים פשוטות הבחירה בפלטפורמה זו תהיה בראשו ובראשונה בשעה שארצה לעקוב אחר הלומד הבודד.

Martin Dougiamas מפרת' אוסטרליה , היוצר של moodle מציג את הרציונאל של הפלטפורמה בדרך הבאה:
"I try to present a different perspective, based on developing new tools for teachers and learners to enable richer forms of dialogue combining content and communication through which teaching and learning can occur. The tools allow both teacher and learner to construct environments in their computer within which they can construct representations of their understandings of the subject and share them with others in a variety of ways. Tools are based on web-enabled databases, and I emphasise keeping things simple to maximise their potential use. "
(http://lsn.curtin.edu.au/tlf/tlf1999/dougiamas.html(

טוען מרטין -שהלמידה המתוקשבת חייבת להוביל אותנו בסופו של דבר להבניית ידע משמעותי.
"One of the most important parts of conducting a course online is the construction and sharing of "evidence of knowledge", both by the teacher and the students. There is some evidence that the very process of construction is an important tool in learning (eg Gergen, 1995). "

שלל אמצעי ההוראה (הרצאות, חומרי קריאה, מבחנים וכו'), נועדו לבנות את הידע של התלמיד. בתהליך ההערכה התלמיד 'מוכיח' שאכן הוא רכש 'ידע' בעזרת מבחנים, עבודות דיונים בפורום וכדומה.

אומר מרטין:"My proposal is for the creation of new types of educational tool to facilitate constructions of knowledge evidence, while encouraging a "fine-grained" interaction between the participants of a course. "

היוזמה של מרטין אשר החלה ב- 1998 כחלק מעבודת הדוקטורט שלו והשתלבה עם היוזמות של "קוד פתוח" אשר החלו לצוץ באותה עת.

אני חוזרת ומדגישה הפלטפורמה של מרטין לא שונה במהותה מפלטפורמות אחרות של LMS.
מערכות (במקור לצרכים של האוניברסיטאות) ובמהותן מנסות לעקוב ולתמוך בתהליך הלמידה של התלמיד הבודד.

בסדנאת ה- moodle אשר התקיימה במרכז הפיתוח של אורט ישראל בכנס מו"ח האחרון (3 ליולי 2008), יכולנו ללמוד על יכולות 'המעקב' של המערכת אחר כל משתתף.

ובתשובה לשאלת/הגדרת ה'צורך' - אני מזהה כמה וכמה צרכים שיש לנו כמורים:
- צורך במערכת אשר 'מציפה' לנו מידע אודות כל תלמיד בתהליך הלמידה.
- צורך במערכת אשר תעזור לנו ליצור התאמה בין חומרי הלימוד ללומד.
- צורך במערכת אשר תאפשר לנו רפלקציה על חומרי הלימוד ודרך הלמידה.

אשמח לשמוע דעות הערות של אחרים.

נ.ב.

1. פרוש המילה moodle הוא:
"Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment”
2. וכך נראה מרטין

הגב לזה

כשהעלתי את המושג צורך, לא התכוונתי לפירוש הרחב ביותר של המילה. הכוונה שלי בצורך היא אילו דברים אני רוצה לעשות עם המערכת. לדוגמא ניהול משתמשים, בניית מבחנים. וכשכל אחד ידע מה הוא רוצה לעשות מעבר לתפעול הבסיסי של המערכת נוכל בעצם לחפש איך עושים את זה. ואת התשובות נוכל למצוא במקומות רבים.

הגב לזה

מיכל, בהחלט העלית הרבה חומר למחשבה - כשאחזור מאנגליה אהנה לקרוא את המאמרים אליהם קישרת.

לגבי הצורך - אני אוהבת לבחון יישומים, ללמוד מה הם מאפשרים, את דרך העבודה בהם, ואז להחליט האם הם עונים על הצרכים שלי, יתכן כי הם לא עונים על צרכים כרגע אבל ארצה לנצלם בעתיד. אם מראש אגדיר לעצמי צורך מסוים (בלבד אפשרות ניצול הכלי בקונטקסט חינוכי) יתכן שבכלל לא אגלה את כל האפשרויות.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 12 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 17 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 17 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
לפני 19 שעות
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
לפני 20 שעות
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
לפני 21 שעות
לפני 21 שעות
יענקל הוסיף/ה 2 אירועים
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת