כדי לנצל משחק למטרות לימודיות אחד הדברים החשובים שצריכים להיות בו הוא סטטיסטיקה על המשחק. כלומר, מורה שיקבל נתונים על זמן המשחק של התלמיד, איכות הביצוע שלו, איפה היו הטעויות ומתי- כל אלה הם נתונים קריטיים שיכולים להשפיע על המשך הלימוד וההדרכה שינתנו לתלמיד.
זו שאלה גדולה. גדולה מדי .
משחק לימודי יכול להיות משחק שבו יש לך זמן מוגבל לפתור תרגיל חשבון/לענות על שאלת ידע , ואם אתה מצליח אתה מקבל ניקוד. ואם לא אתה מפסיד. משחק כזה אפילו אם הוא מתוחכם יותר יכול להיות בעייתי.
סוג אחר של משחקים כמו התותח , למשל שפועל על פי חוקי הפיזיקה. עשוי ללמד אם התלמיד יפנה את תשומת ליבו.
וישנם משחקים מורכבים בסיגנון קווסט פתוח אבל ישנה משימה עיקרית, אבל הלימוד בכל זאת נעשה בדרך של גילוי.
במשחקים מתוחכמים נגיד סימסיטי , אתה יכול לנסות לגלות את החוקים שמפעילים את העולם , השאלה היא עד כמה רלוונטי הידע לחיים האמיתיים.
במשחקים מרובי משתתפים , חלק מן המשחק מבוסס עח אינטראקציה עם אנשים אחרים , ויכולה אולי ללמד גם על קשרים חברתיים במקומות אחרים.
להגדיר משחק לימודי טוב לא נראה לי אפשרי. אתה יכול לקבוע מטרת משחק ולבדוק עם הוא עומד ביעדים.
אני מסכים שיש חשיבות רבה להגדרת המטרה הלימודית של המשחק ועבודה לפיה בפיתוח המשחק- כדי שהוא אכן ילמד בפועל.
אבל לא יכול להסכים לכך שזוהי שאלה גדולה מידי. שהרי כבר קיימים משחקים שתוכננו מראש כדי ללמד מקצועות כמו: הסטוריה, חשבון, קריאה ואפילו שיפור בטחון עצמי (קישורים יועלו בקרוב לדיון המיועד). על כן חייבת להיות תורה כלשהי שאנו יכולים לפתח וללמוד ממנה.
חייבים להיות מספר קווים מנחים לכל משחק לימודי באשר הוא, ואחר כך גם קווים מנחים למשחקי זאנר מסוים (הרפתקאות, פעולה, חשיבה וכו').
אפרוש את משנתי בקובץ.
תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי.
לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם.
אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי.
אילן
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :)
אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…