אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

1. אי אפשר להתחמק מהטכנולוגיה , היא פה כדי להשאר ומוטב שנלמד את עצמנו ואת ילדינו להתמודד איתה , כי להתעלם זה כבר לא פתרון .
2. הטכנולוגיה היא לא מקשה אחת , יש לה פנים רבים והיא מורכבת מטכנולוגיות רבות ושונות , וניתן לבחור במה להשתמש. ובמה לא .
3. . הטכנולוגיה לא עומדת בפני עצמה – היא גורם מתווך . מחשב הוא לא ישות עצמאית , הוא צריך אותנו שנפעיל אותו ואת התוכנות. (שאנשים כתבו) הוא זקוק להוראות על מנת שיוכל לעזור לנו בעיבוד מידע. לא הטכנולוגיה יצרה את שפע המידע , בני אדם יצרו , הטכנולוגיה היא מדיה.
4. הטכנולוגיה משנה את תפיסת הידע – הטכנולוגיה מאפשרת נגישות לכמויות עצומות של מידע , לעבד אותו , לקשר אותו וליצור ידע חדש . האדם החכם החדש הוא לא מי שיודע הרבה עובדות אלה מי שיודע לתמצת ולקשור אותו מחדש.
5. יש להכשיר תלמידים לשימוש בטכנולוגיה – התלמידים לא נולדים אותו , ולמרות שהתלמידים גדלים איתה, את השימוש הנבון עדיין צריך ללמד. למשל צריך ללמד תלמידים איך להעריך מידע , איך להגיע למידע מורכב , איזה דרכים יש לעבד אותו.
6. הטכנולוגיה נגישה - בישראל כמעט בכל בית יש מחשב ורובם מחוברים לאינטרנט, ויש יותר מכשירים סלולריים מאנשים.,מרבית בני הנוער מביאים את המכשיר הסלולרי לבית הספר.
7. לא כל המידע זמין באינטרנט - למרות שאולי זה נראה כך ממבט ראשון , יש המון מידע שלא נמצא שם , ויש עוד לא מעט מידע שקשה להגיע אליו.
8. לא לפחד זכויות יוצרים - יש יותר ויותר תוכנות ויצירות שמותר להשתמש בהן ולשנות אותן בתנאי שנותנים קרדיט למקור .

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

יש כאן לינק לתקציר דיון בנושא ב-classroom20.ning.com

הדיון במקור כאן
"10 Things Every Teacher Should Know About Technology" Transcript - Classroom 2.0 Forum

הגב לזה

הרשימות בקישור טובות בהרבה , מהרשימה שג'יי הביא אבל עוסקות באיך להתמודד עם הטכנולוגיה בכיתה , האם זה באמת עונה על השאלה : מה כל מורה צריך לדעת על טכנולוגיה.
לא לפחד מטכנולוגיה
שיתוף , שימוש בחומרים קימים ,התיעצות עם מומחים
לנסות לפני השיעור,להכין תוכניות גיבוי ,
להבין שיכול מאד להיות שהתלמידים יודעים יותר ממך.
שימוש בלינקים ולא בהכנסת כתובת ,

הגב לזה

אני אשמח אם תוסעפו ותשנו

הגב לזה

הי לכולם.
אני עובדת עם מורים ביסודי. נכנסתי וקראתי קצת ברשימות ובהמלצות. הכל נכון ונהדר. מנסיוני בשטח במפגש עם המורים השונים יש מגוון גדול. הסקאלה רחבה. אני רואה הבדל הגדול ברמת השליטה בטכנולוגיות השונות. ההבדל המהותי הוא בין מורים שמוכנים לקחת על עצמם אחריות, סקרנים ומסוגלים ללמידה עצמית לבין אלו שעדיין מצפים שיגישו להם הכל בכפית. הקושי אם כן כפי שאני חווה אותו הוא ביצירת מוטיבציה ורצון תוך מתן תחושת מסוגלות עצמית לגבי האפשרות להתחיל להשתמש בטכנולוגיה בצורה פתוחה יותר (למשל כמו שנאמר ללמוד תוך כדי גם מהתלמידים). מכאן שהדבר העקרוני ביותר שעל מורים לדעת על טכנולוגיה הוא שהיא מתפתחת ומצריכה התעדכנות,למידה, התנסות ועבודה עצמית כדי לאפשר שימוש מוצלח.

הגב לזה

היי,
לגבי מספר 7 - לא רק שלא כל המידע זמין באינטרנט. חלק מהמידע הזמין שגוי ומטעה, ועל כך יש לתת את הדעת. שמחתי לשמוע על יותר ויותר השתלמויות במידענות. לדעתי, מידענות ובחינת מהימנות המידע שנאסף ממקורות שונים באינטרנט הינן מיומנויות הכרחיות בעידן הנוכחי.
שנה טובה,
גילה

הגב לזה

שלום!

מזמן לא כתבתי באדיורשת, ולא אמרתי שלום לסוזן. טוב, אפשר לתקן לפני יום כיפור.

אני מסכים מאד עם מה שדוידה פולק כתבה. אי אפשר לברוח מטכנולוגיה, יש מגוון גדול בכל מה שקשור לגישה של מורים ומורות לנושא, לא הרבה מוכנים להסתכן ולנסות דברים חדשים, ועוד.

הייתי רוצה, אם כן, לשתף אתכם במה שאני עושה בתיכון קוגל, עכשיו שאני מלמד 2 הקבצות במקצוע "מדעי המידע" (מקצוע לימוד חדש עבורי כי אני מלמד מזה 25 שנה אנגלית - מתוכן 20 לקראת בגרות - ו7 שנים ספרדית שפה זרה לבגרות)

הנה קישור לתוכן השיעורים שלימדתי עד עכשיו בהקבצה בכיתה י'. יש גם קישורים. אני משתמש הרבה בכלים של גוגל לתקשורת עם התלמידים, וכדי שתלמידים יעלו מסמכים. יש גם NING שמלווה את הקורס. אני מנסה להכשיר תלמידים לשימוש בטכנולוגיה.

זה קישור למה שאני עושה עם ההקבצה שבשכבת י"א. גם כאן יש שימוש בגוגל וברשת החברתית.

זה מה שעשיתי בשנה שעברה עם הקבוצה שהיום לומדת בשכבת י"א.

אתר בית הספר הפך עבורי לכלי בהוראה.

אני מנסה כל מני דברים, ומלמד לפי תוכנית הלימודים. אני בהחלט לומד המון יחד עם התלמידים. אין לי את כל התשובות, ובכלל לא התשובות המלאות להרבה שאלות. אנחנו עושים את הדרך ביחד.

אולי מכם אקבל ראיונות איך לשפר את מה שאני עושה. ש מה לשפר.

השנה אני מתחיל ללמוד בבר אילן - לימודי השלמה לקראת תואר שני במחלקה ללימודי מידע. סיימתי תואר שני באנגלית בירושלים לפני 25 שנה. לחזור להיות סטודנט באמת - לחזור להיות סטודנט (בגיל 53) בטח יהיה חוויה, ומשהו שונה מלהיות כל יום בתיכון כמורה.

טוב, תודה שקיבלתם אותי שוב.

סוזן: כל הכבוד להתמדה! (לא היה לי את זה עם הרשת למורי אנגלית)

גמר חתימה טובה!

אדוארדו לינה

הגב לזה

הטכנולוגיה מאפשרת למידה משמעותית.
מעבר מלומד פסיבי לאקטיבי.
הרבה מידע מצוי ברשת וחלק מההכשרה שבוגר מערכת החינוך צריך כיום הוא כיצד למצוא מידע רלוונטי ומהימן במהירות

הגב לזה

אחת הבעיות העיקריות שיהיו בעוכרינו,
וגם היום רואים זאת בהמון מקומות כגון, משרדי ממשלה ..,
זה האינטראקציה בין יצורי אנוש
איבדנו את המגע האנושי הכל כך חשוב.
הפכנו להיות טכנים-קרים ללא אנושיות מינמאלית.
ככל שהתקשורת גדלה וזמינה בכל מקום,
הפכנו להיות פחות ופחות אינטראקטיבים,
הבדידות הפכה להיות מנת חלקם של רוב אוכלוסיית הגולשים.
רגש אינו הולך עם טכנולוגיה, ולדעתי זה היפוך שלו.
כמובן שלא נדבר על ש...
הפכנו להיות עבדי הטכנולוגיה בתקופה מודרנית,
בתקופה מתוקשרת טכנית ללא רגשות.

הגב לזה

שלום כולם,

קראתי את הפוסט ואת התגובות הנלוות,
בהחלט מעניין.

אני חושב ששמונת הנקודות מעלה נותנות היבט מאוד צר של שילוב הטכנולוגיה בחינוך - אך בהחלט התחלה מצוינת...

אני מסכים עם דעתו של אדוארדו, הטכנולוגיה משנה את תפיסת ההתקשרות בין תלמידים למורים - ודבר נוסף וחשוב לא פחות.... אני מאמין שהיא דווקא שוברת את הבדידות, ואם יודעים להשתמש בטכנולוגיה נכון התקשורת נהפכת להיות משמעותית יותר בין המורים לתלמידים.
(אני חושב שזה הזמן להמליץ על ספר של שפרה שיינמן - תכנון לימודים אורגני - הוא היא מיישמת את שיטת הלימוד הקולברטיבית על בסיס לא טכנולוגי - לקחתי רעיונות רבים מהספר בשביל לפתח את שיטת הלימוד הקולוברטיבית...)

תוכנית הלימודים שאני הולך על פיה נמצאת ב:
http://cookbook.itcommunities.org/Home/online-training
אך היא עדיין בבנייה...

:),
רועי שילו.

הגב לזה

אפרוש את משנתי בקובץ.
תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי.
לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם.

אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי.

אילן
קבצים מצורפים

הגב לזה

אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק לנחלק מסעיף 4. אתה מתיחס רק לייצוג הידע , ולתפקיד המורה בהקשר לזה.
שני דברים כלליים יותר
הדיון עוסק במשהו אחר וקשור יותר להווה מאשר לעתיד. אם בא לך לדון בתפקידו של המורה המתוקשב ,או בהשפעה של עידן המחשב על החינוך אני מציעה לפתוח דיון נפרד.
ולאפשר יותר גישה לכתוב.גם אם זה נכתב בתשובה וגם אם לא אולי כדי להעלות זאת כרשומה או רשומות בבלוג הפנימי או החיצוני. ואז אוני ואחרים נוכל להתיחס יותר לעומק לדברים שכתבת

הגב לזה

שלום נעמה,

אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע.

אילן

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני שעה 1
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 2 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 17 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 22 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 22 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת