אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

צפו במצגת הזו וקבלו רעיונות לשימוש במסמכי גוגל מקוונים/משותפים בכיתה.
אם יש לכם רעיונות נוספים אתם יכולים להוסיף כאן בתגובות.

תגיות: גוגל, כיתה, למידה, מסמכים, מקוונת, שיתוף, שיתופית

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

השתמשתי במסמכי גוגל בכיתה ה' לצורך עבודות חקר.
המשמך היה משותף ביני (המורה) לבין התלמיד/ה לצורך הערכה מעצבת במהלך העבודה.
בסיום הכתיבה, הסתבר כי העבודה הזו היתה חוויתית גם עבור אביה של אחת התלמידות, איש מחשבים שנחשף בפעם הראשונה לאפשרויות שבמסמכים המקוונים של גוגל.
בנוסף, אחד מתלמידי אינו יכול להרשות לעצמו לקנות חבילת אופיס של מיקרוסופט. לא הצלחתי להסביר לו כיצד מורידים ומתקינים open office, לכן בינתיים הוא משתמש במסמכי גוגל לכתיבת עבודותיו, ובכיתת המחשבים בבית הספר, הוא מוריד את המסמך למחשב ועורך אותו בתוכנות office של Microsoft.
בניית טפסים במסמכי גוגל יכולה לשמש לאיסוף מידע עבור סקרים/ שאלונים מקוונים בית ספריים ולאחר מכן לניתוחים ופילוחים בשיעורי המתמטיקה תוך שימוש בנתונים אותנטיים.

הגב לזה

קישור ישיר לקובץ ההתקנה של אופן אופיס בעברית (גירסה 3)
http://mirror.isoc.org.il/pub/openoffice/3.0.0/win32/OOo_3.0.0_he_i...

אך, ניראה לי שעדיף להתחיל את העבודה בגוגל מסמכים ולהשאיר אותה שם ובכלל לא להשתמש בתוכנת אופיס מקומית - לא אופיס של מיקרוסופט ולא אופן אופיס.
אלא אם כן יש לכם צרכים ממש מיוחדים שגוגל מסמכים אינו יכול לספק.

אגב,
לאחרונה הם הוסיפו תוכנת ציור בתוך גוגל מסמכים !!! מאוד מאוד שימושי ומוצלח.

הגב לזה

הבעיה בגוגל - מסמכים- (מעבד תמלילים) היא פריסת הhtml שאינה פריסת הדפסה ויש בה עיוות של מראה הדף כפי שהוא מתקבל בסופו של דבר.

הגב לזה

לא נתקלי בבעייה כזו (עדיין) בטח מחר זה יקרה. בגלל שכתבתי... :-)
אפשר לשמור ב PDF ואז זה שומר על עימוד איכותי ביותר

גם, בקושי בקושי בקושי יוצא לי להדפיס משהו. כולנו דיגיטליים, לא ?
:-)

אגב, יש לך דוגמה בעייתית שאת יכולה לשתף אותי כדי שהראה ?

הגב לזה

שלום לכולם,
אני מפנה אתכם למאמרון שכתבתי בבלוג שלי על ניהול ידע ובו מצגת שהצגתי בכנס מחוזי בתקשוב בנושא ניהול ידע סית ספרי.
בין היתר במצגת יש התייחסות לשימושים שונים בגוגל דוקס בקרב המורים.
מקווה שתמצאו בכך ענין.
המאמרון בבלוג שלי
שלכם,
רונית נחמיה

הגב לזה

לאה תודה, עוד מצגות בסדרה של "דרכים מעניינות ..." של Tom Barrett יוצר המצגת אליה קישרת:

1) 23 דרכים מעניינות להשתמש בגוגל ארץ בכיתה

2) 38 דרכים מעניינות להשתמש בלוח לבן אינטראקטיבי

3) 39 דרכים מעניינות להשתמש במצלמת וידאו זעירה

Tom גם כותב מאמרי אורח בגוגל חינוך. בבלוג שלו אפשר למצוא מידע רב הכולל סרטי הדרכה, פודקסט וגם תאור תהליכי למידה בכיתה.

הגב לזה

ניתן לנצל את המצגות של גוגל ליצירת פעילות אינטראקטיבית פשוטה. בשנה שעברה כחלק מפעילות להעשרת אוצר מילים, ביקשתי מתלמידים ליצור קבוצות מילים מתוך רשימה נתונה על ידי גרירה וצביע. יתרון של העבודה במצגת, למרות שכל זוג עבד בשקופית נפרדת התלמידים יכלו לצפות בעבודה של חבריהם וכך מי שהתקשה להתחיל יכל לקבל רעיונות מחבריו. בנוסף ניתן במצגת לנצל את תיבת "הערות הדובר" להוספת מידע, משוב ומטלות המשך לכל שקופית (לכל זוג).

באותה יחידת לימוד התוצר הסופי, אתר אינטרנט, נוצר בשילוב גוגל דוקס, אשר הכינו התלמידים, לתוך אתר הנבנה ב-google sites. העדפתי לתת לתלמידים לעבוד בדוקס עקב אפשרות העבודה בעברית אשר עדיין לא קיים בsites. עוד יתרונות של העבודה בדוקס, כל שלבי העבודה התבצעו בתוך אותו מסמך, החל מאיסוף המידע דרך קבלת משוב, עריכה תיקון ופרסום (לצערי לא הספיק הזמן כדי לאפשר הערכת עמיתים.)

הגב לזה

RSS

אודות

Susan Susan created this Ning Network.

חדש ברשת

לפני 17 שעות
shared the news Twitter Declared Most Popular English Word of 2009
(דרךNewsShare>)
אתמול
מינה גזית עדכן/ה את תמונת הפרופיל
ביום שלישי
shared the news מס"ע - עידוד אינטראקציה בין לומדים בבלוגים בקור...
(דרךNewsShare>)
ביום שלישי
Susan הוסיף/ה פוסט
היישום מבוסס על התשתית של slinkset.com ומאפשר הוספה ודירוג קישורים מהאינטרנט בדומה לאתרים כמו digg ועוד. הוספת הקישורים נעשית באמצעות לחיצה על הלשונית ,"שיתוף ודירוג" בסרגל הניווט, אבל ניתן להוסיף כפתור לסרגל הדפדפן ובכך לאפשר שליחת לינק ללא צורך...
ביום שלישי
shared the news שבע מתוך עשרה הורים באנגליה דורשים שיעורי חובה ...
(דרךNewsShare>)
ביום שלישי
אדיורשת now has NewsShare
ביום שלישי
anat bader עכשיו חבר ב אדיורשת.
ביום שני

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2009   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת