אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

השנה התחלנו בבית הספר מיזם חדש מורשת מתוקשבת אני כמורה למחשבים ומורה למורשת מעבירים שיעור משותף.
המשימה מועברת דרך אתר ביה"ס והתלמידים שולחים עבודות במייל או בפורום מורשת
לשתי המורות. העומס הוא רב מצריך מעקב מענה תמידי גם בתיקוני עבודות וגם לשאלות התלמידים.
הייתי רוצה לשמוע מכם:
האם יש לכם הצעות לשימוש בכלים נוספים / אחרים?
באלו כלים/ פלטפורמות אתם משתמשים בכיתה
קשיים והצלחות בשיעורים
אתר בית הספר: space.ort.org.il/shean
(תיקיית מקצועות לימוד -- מורשת)

תגיות: אתר, מורשת, פורום, תקשוב

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

עליזה,
אנא פרטי קצת יותר. לאלו צרכים את צריכה את הכלים? האם ללמידה? למעקב אחר למידה או השתתפות?
אם ללמידה, איזה סוג של למידה? שיתופית, עצמאית? אחרת?
אריאלה

הגב לזה

הי אריאלה
בעיקר ללמידה שיתופית ולמעקב אחר הלמידה

הגב לזה

בבית ספר החורש אנחנו משתמשים בפלטפורמה "מכוורת" של מת"ח. הפלטפורמה מתאימה (פחות או יותר) לבית ספר יסודי.
המשימות אני שמה במשאבים (מדור באתר בית הספר) בהתאם לתחום הלימוד, שאלות לדיון - בפורום גם בהתאם לתחום הלימוד.
קבצי עבודות שהתלמידים עושים לפי המשימות, הם מגישים דרך פורום בתגובות לשאלות בנושא הלימוד.
במכוורת יש גם מחולל אתרים - שרביט. אחת הדרכים שאנו משתמשים בו - יצירת פורטפוליו. כל תלמיד או קבוצת תלמידים בונים אתר בשם "עבודות מתוקשבות" וקושרים לו את קבצי העבודה. גם יכולים לעבוד ישר בדפי התיקיה.
אני, כמורה, יכולה לעקוב אחרי כל הפעילויות בתיקיות.

הגב לזה

מכיוון שהכוונה היא לתיכון/ חטיבה, אני מעריכה שמכוורת אינה מתאימה למטרות. האם וויקי הוא הכיוון שאליו התכוונת? או אתר כמו Moodle ודומיו שנותנים מענה מסוג אחר?

הגב לזה

שקלנו את האפשרות להשתמש בוויקי אולם זה מצריך הרשמה ותשלום.
לא מכירה את Moodle תרחיבי לי קצת
תודה

הגב לזה

הייתי שוקלת גם השימוש בשילוב ג'מייל ומסמכים שיתופיים של גוגל.
תלמידים יכולים לשלוח עבודה דרך המייל אשר ניתן לפתיחה ישירות בתוך המסמכים של גוגל. (או שהם יכולים ליצור את העבודה ישירות בתוך מסמכי גוגל ולשתף אתכם (ועוד חברים אם זוהי עבודה שיתופית.)
במסמכים של גוגל ניתן להוסיף הערות, וכמו ויקי כל הגרסאות של המסמך נשמרות. ניתן לראות מי ביצע איזה שינויים וגם לקבל הזנת RSS לעדכונים.
עוד לא השתמשתי במסמכי גוגל בכיתה עם תלמידים, אבל כן משתמשת עם קולגות לצורך בנייה משותפת של שיעורים ותוכניות לימודים.

הגב לזה

הי סוזן
לכל התלמידים שלנו יש דוא"ל את העבודות הם שולחים אלינו במייל לשתי המורות, כך שמטבע הדברים מתקיים דו-שיח אנחנו מעירים את הערותינו, התלמידים שואלים, מתקנים ושולחים שוב וכמובן מקבלים משוב על עבודתם.
החסרון היחידי שאני רואה בעבודה זו שבעצם לא נשאר תיעוד . הכל נאר בתיבות הדואר ובסופו של דבר נמחק.
האם כדי להשתמש במסכים של גוגל לתלמידים חייב להיות חשבון בג'ימל?
אישית השתמשתי באיחסון מסמכים על הרשת בגוגל כלומר העלתי מסמכים מהמחשב שליץ
עדיין לא נסיתי את האפשרות להשתמש עם קולגות לצורך בנייה משותפת של שיעורים. בטח לא עם תלמידים.
מקווה עם תום השביתה לנסות את זה זה נשמע מעניין.
תודה

הגב לזה

הי עליזה - היתרון בשילוב ג'ימייל והמסמכים של גוגל הינה שניתן לפתוח קבצים מתוך ג'מייל ישירות לתוך מסמכים של גוגל בקליק אחד, ולאחר מכן את כל העבודה ניתן לבצע במסמכים של גוגל, כאשר נשמרת תעוד של כל התהליך וגם אפשרות לפרסם את התוצר הסופי במידה ורוצים. כן יהיה צורך לפתוח חשבונות גוגל לתלמידים - אני ממליצה על גוגל לבתי ספר (יש פוסט בנושא בבלוגים)

לגבי ויקי - בסרגל הניווט של אדיורשת יש קישור לויקי היושב ב-wikispaces.com המותאם לכתיבה נוחה בעברית (בעל ממשק אנגלית - לא קשה מדי לחטיבות ביניים) wikispaces נותן ויקי חינם לשימוש בבתי ספר. אם תגלשי לשם לחצי אל הקישור לשאלות נפוצות - למידע נוסף אשמח לעזור - חבר אדיורשת ראובן ורבר משתמש בויקי כזה עם תלמידיו - ראי ספר הפרשיות של נווה חנה

הגב לזה

סוזן, עליזה וכל המעוניין.
אני מציעה שנקיים שיחה על כך בצ'ט..?

הגב לזה

אני בעד בואי נקבע יום ושעה... היום ב-11 אני בהפגנת המורים (אני בין השובתים)צריך למצוא זמן מתאים לכולם אני מאמינה ששעות הערב המאוחרות מתאים ביותר
מה אתם/ן אומרות/ים?????

הגב לזה

אני מסכימה ורוצה להציע שבמידה ותוכן הצ'אט מכיל מידע אשר יכול להיות שימושי לאחרים - נפרסם אותו באדיורשת (לאחר עריכה במסמך שיתופי של גוגל כמובן!)

בקשר לשעה - השעות המאוחרות של הלילה בדרך כלל מתאימות לי מאוד

הגב לזה

באיחור מה אני שמח לקפוץ לתוך הדיון ולהביע את תמיכתי במסמכים של גוגל (במקרה הזה). עניין העברת מסמך הלוך ושוב בין מורה לתלמיד די מיותר אם אפשר פשוט לעבוד על אותו מסמך, כאשר כל אחד פותח אותו ועובד עליו, ו/או מגיב. נדמה לי שבעבר נתקלנו בכמה קשיים ברמה של צפייה בכל הגירסאות בהיסטוריה של המסמך, אבל אינני מצפה שזאת תהיה בעיה גדולה במקרה של תלמידים מול מורים. יכול להיות שעם תחילת העבודה יש טעם לקבוע מספר כללים - האם מגיבים בהערות או בטקסט בגופן או בצבע אחר, למשל. אבל אפילו את אלה אפשר לקבוע תוך כדי פעולה.
אולי יש חשש בנוגע למכירת הנפש שלנו לגוגל. אני יכול להבין את זה, אבל במקרה הזה, נדמה לי שסוזן צודקת שכאשר לכל תלמיד יש חשבון בגוגל הרבה יותר קל לשלוח הודעות על עריכת המסמכים.
השנה, בקורס מקוון אחד במכללה אחווה, אנחנו גם נבדוק את השימוש במסמכים של גוגל (דווקא אנחנו עושים זאת מפני שהפורטפוליה שקיווינו שיהיה מוכן עדיין בשלבי פיתוח). אני מתכוון לעקוב אחרי התהליך וללמוד אם זאת דרך מוצלחת לעבוד, ואני כמובן מעוניין ללמוד מהנסיון של אחרים.
אינני בטוח שאני רוצה להשתתף בצ'ט, אבל אם אוכל להציע: אישית, אני מעדיף לקרוא מאשר להאזין. אם הצ'ט בכתובים, אולי ארצה לקרוא את הפרוטוקול. אבל קריאת פרוטוקול של צ'ט אחרי מפגש יכול להיות די מייגעת. מישהו יצטרך לערוך את הדברים כדי שיהיה טעם שאחרים יעיינו. בהצלחה!

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 13 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 18 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 19 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
לפני 21 שעות
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
לפני 22 שעות
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
לפני 23 שעות
לפני 23 שעות
יענקל הוסיף/ה 2 אירועים
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת