אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

לאחר שבוע בה הייתי רחוקה מהמחשב, החלטתי שאני צריכה לקנות מחשב נייד. עד עכשיו לא ממש התעמקתי בעניין, אבל כאשר אני מסתכלת בחוברות הפרסום, ישנם כל כך הרבה ניידים לבחירה שקשה מאוד להחליט.

מה לדעתכם המאפיינים, פונקציות, יישומים ההכרחיים במחשב נייד, אותם אני צריכה לחפש כאשר אני באה לקנות? האם זה היגיוני לא לרכוש חבילת office האם open office הינו תחליף יעיל?

תגיות: מחשב, נייד, עזרה

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

סוזן שלומות,
הנה כמה כתבות בנושא שאולי יוכלו לתרום להחלטה שלך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3071659,00.html
http://www.adsl.org.il/PageDisplay.asp?Artnum=4
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3190840,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3145921,00.html
שבת שלום,
ראובן

הגב לזה

ראובן תודה, יש הרבה מה לקרוא - וזה בהחלט עוזר. מוזכרים בכתבות דברים שלא חשבתי עליהם, ביניהם: חיי סוללה, אפשרות תוספת של סוללה ואביזרים נוספים, וכמובן הצורך להגדיר את הצרכים שלי טרם קנייה.

הגב לזה

בקשר לחבילת אופיס, נראה לי שכדאי לרכוש, כי אופן-אופיס עדיין לא יכול להחליף אותו ב- 100%.
אבל זה גם תלוי במטרות השימוש.
למשל, אם אני מכינה מסמך להדפסה, יש לי יותר שליטה באופן הדפסה, בעיצוב המסמך - ב- Word, Publisher.
ב- Power Point יש לי יותר אפשריות של הנפשה. ועוד...
ולהפך, אם אני מעוניינת יותר בתוכן העבודה, בשיתוף מהיר עם מישהו, אז אני משתמשת באופיס אונליין.
לבחירה גם יש השפעה גדולה של המחירים. כי המחירים של משרד החינוך (חותם) מאפשרים לי לרכוש את האופיס של מייקרוסופט. אחרת לא הייתי כל כך בטוחה בהחלטה שלי.

הגב לזה

חנה תודה, גם התגובה שלך, כמו המאמרים אליהם הפנה אותי ראובן, מעלה את הצורך בהגדרת הצרכים טרם רכישת מחשב נייד.
כמובן ששכחתי לגמרי על חותם וזה עוזר בהחלט לענות על השאלה האם להשקיע באופיס או לא.

אולי מישהו יודע גם על איזה הסכם לרכישת מחשבים (נייחים או ניידים) בזול, עבור אנשי חינוך?

הגב לזה

משרד החינוך - מחשב לכל מורה!

הגב לזה

סוזן, אני רכשתי מחשב נייד לפני מספר חודשים. כמה דברים שאני יכולה לייעץ.
הדבר הראשון הוא לא להגזים בדרישות, גם אם ינסו להציע לך מחשב על. אני רכשתי לפטופ של חברת Dell מדגם Inspiron 6400 תמורת 4080 ש"ח, זה מחיר סביר מאוד.
הייתי ממליצה לך לרכוש מחשב נייד עם מעבד מסוג Dual Core מפני שזה הסטנדרט היום.
מבחינת זכרון פנימי (Ram) אני ממליצה לדרוש לפחות 1GB זכרון פנימי. המחשב שלי עובד לא רע עם חצי מזה (512M), אבל גם לא מספיק טוב.
ניתן בהחלט להסתדר עם נפח כונן קשיח בין 80GB ל-100GB.
לוודא כמובן שיש כרטיס תקשורת אלחוטי (wireless), אחרת כל העסק מתפספס :)
עוד משהו שקריטי במיוחד הוא האחריות - קיבלתי אחריות בינלאומית למשך 3 שנים, ודאגתי לברר היכן נמצאת מעבדת השירות (בת"א, אבל תארי לך שהייתי מגלה שהיא במטולה? :\ )

בנוגע לאופן אופיס. אני אהיה כנה - אני האדם הראשון שיקפוץ להגנת הקוד הפתוח, אבל אופן אופיס בגרסתו העברית עדיין לא חף מבאגים שמתבטאים גם בשימוש היומיומי (בעיקר כאשר שולחים מסמך שנוצר באופן אופיס למישהו שעובד על אופיס של מייקרוסופט).

מקווה שעזרתי,

הגב לזה

שרית עזרת מאוד! - בדיוק המידע שהייתי צריכה. תודה

הגב לזה

שמחה שעזרתי :)

הגב לזה

אני מעט משוחד, במשך שנים שבהם חייתי בממלכת ה-pc לא ידעתי או לא הייתי מודע לכך שיש אלטרנטיבה.
היו לי מחשבים ניידים במסגרת העבודה, כמעט מכל סוג אפשרי, וכשהתחלתי להשתמש במק הקלישאה:
When you go Mac yoy can't go back
אני מציע ללוות אותך וחברים נוספים ברשת לסיור אישי בחנות של iDigital בקניון רמת אביב, ולהסביר מעט
על היתרונות של המק. נכון שזמן סוללה זה חשוב, נכון שחשוב נפח הדיסק וכמות הזיכרון, אבל יותר חשוב
מהכל, וזו דעתי האישית, זה התאמת המחשבים לצרכים/תקציב. היום מחשבים ניידים מתחילים בכ-2900 ש"ח
ומחשבי מק מתחילים ב-5700 ש"ח, הפרש משמעותי שחייבים לראות ולהתנסות על מנת להבין מדוע הפער הזה
במחיר או בקונספט מעבר למפרט הטכני היבש על הנייר.
ניתן לחזור אלי במייל: yossi@idigital.co.il
אשמח לסייע בנושאים נוספים אני טכנאי מחשבים ובעל הסמכה MCSE ברשתות תקשורת, יש לי רק של כ-12
שנה בתחום המחשבים הן ברמה הטכנית והן בתחום הוראה והדרכה בתחום.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני שעה 1
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 2 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 17 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 22 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 22 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת