לאור תובנות, מחשבות וחששות, אני רוצה להציע כאן בניית מצגת שיתופית שבו כל אחד יתרום מתובנותיו לגבי המורה המקוון.
מה זה בכלל "מורה מקוון"? מושג העולה שוב ושוב בהקשרים שונים.
מה הן התכונות הייחודיות של מורה כזה? האם יש לו תכונות אחרות ממורה בכיתה לא מקוונת?
מה הם הקשיים שבהם הוא נתקל/ יתקל?
מה יכולים להיות הפתרונות?
מה הן התפיסות החינוכיות העומדות בבסיס של מורה כזה?
מה הן דרכי היישום והביצוע?
(האם מורה מקוון= מרצה מקוון? איך?)
ועוד.
אשמח לשיתוף פעולה בנושא זה שמתקשר גם להתנגדויות של מורים.
לא אב טיפוס שקיים בשטח..לא מורה הנותנת דף עבודה לתלמידיה דרך המחשב...
לא דרישות מינימום או מקסימום אלא, אולי איזושהי פילוסופיה חינוכית?
במצגת יש התחלה נהדרת....
שלום לכם, הוספתי הערותיי במצגת עצמה. המונח 'קוים לדמותו' של המורה המקוון אינו מטעים.
כיוון שהכיוון הוא הכללתי כמו שגם אין קווים לדמותו של מורה לא מקוון...
אני הייתי מעלה דווקא את הדיון לשאלה - מה אנו מצפים שידע/ יעביר / יחווה מורה מקוון, האם ניתן ליצור לכך סוג של סטנדרטיזציה?
מה דעתכם? מניחה שזה בעייתי.... אבל בהחלט כיוון למחשבה.
לימור :-)
כשמפרידים בין מורה מקוון למורה רגיל יש הרבה דברים משותפים ויש דבר עם שאינם נדרשים ממורה רגיל ויש דברים שנדרוש ממורה רגיל אבל פחות ממורה מקוון.
דברים משותפים : מנהיג - חברותי אמפתי ת מיומנויות יודע להוביל ולכוון ללא כפיה ובלי ליצור התנגדות , איבחון נכון של תלמידים ויכולתיהם ,
מורה מקוון : אוהב שינוי , מוכן לנטילת סיכונים יצירתי גמיש עצמאי לא מפחד לוותר על שליטה להפוך שותף או תלמיד ,מיומנויות : יודע לחפש חומר באינטרנט ולהעריכו (מידען) , שליטה בטכנולוגיות רלוונטיות . מתעדכן בצורה סדירה
פחות חשוב למורה מקוון :שליטה בחומר הנלמד , יכולת להרצות ולהשליט משמעת.
לינק קבוע תגובה על ידי Idit ב אוקטובר 1, 2007 ב 1:00am
אני מאמינה שכל מורה עדכני חייב להיות מורה מקוון, אחרת הוא אינו מורה רלבנטי ולא מתאים להורות את תלמידי דור הרשת!
מורה מקוון הוא קודם כל אדם שיודע להתנהל בעולם הדיגיטאלי, ולהשתמש בו לצרכיו ברמה אישית. מכאן עליו לבחון את הוראתו, על כל מרכיביה, ולהבין מתי וכיצד הסביבה המקוונת יכולה למנף ולקדם את הוראתו בכל היבט, כך שיממש תפיסות למידה עדכניות וקידום התלמיד בדמות הבוגר הרצוי. בקיצור, כל מורה חייב להיות קודם כל מורה טוב, ואז הסביבה המקוונת תאפשר מימוש איכויותיו, כך שהדיון צריך להיות קודם כל- מיהו המורה הטוב/ האיכותי/ העדכני ומשם הדרך למורה המקוון כבר תהיה קצרה.
לינק קבוע תגובה על ידי Susan ב אוקטובר 4, 2007 ב 10:31am
בבלוג שלו Quentin D'Souza Teaching Hacks
מבדיל בין המורה "השיתופי" והמורה המבודד - ראו דיאגרמה. המאפיינים של המורה השיתופי צריכים לדעתי להכלל בתאור "המורה הטוב\עדכני\איכותי" עליו עידית כותבת -
נורא נחמד הרעיון, אבל לא ניתן להבין מהכתב כלום, גם לא בתמונה המקורית שבבלוג.
אז לא מספיק רק להגיב, אלא גם לדאוג שיראו משה משהו.
טבלה פשוטה עם שני טורים היתה עושה את העניין ברור הרבה יותר, ו... קרא.
חבל, אבל לא נרוא. אפשר לתאר מה כתוב שם גם ללא היכולת לפענח את המקור.
לינק קבוע תגובה על ידי Susan ב אוקטובר 4, 2007 ב 12:45pm
אחד ה"שיפורים" בדפדפן בשנים האחרונות גורם לכך שהתמונה, גם לאחר שלוחצים עליה כדי לראות את המקור, מתאימה את עצמה לגודל החלון, אם תלחץ בהודעה על התמונה המוקטנת ואחר כך תלחץ על המקור בחלון החדש - זה אמור להציג את התמונה בגודל מלא, (במחשב שלי בכל מקרה זה פועל כך) ובגודל המלא הכתב ברור מאוד.
יש עוד סיבות טובות להצגת התוכן של הדיאגראמה גם כטקסט - ובאמת התלבטתי - בסוף העצלנות קבע!
לדיאגרמה הזו אני מאד מתחברת.
בעיני, ההגדרה של משתף מול מבודד יכולה גם להיות זו של המורה המסורתי מול המורה המקוון.
אני מוכנה לקחת על עצמי להפוך את זה לטבלה ברוה.
אפרוש את משנתי בקובץ.
תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי.
לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם.
אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי.
אילן
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :)
אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…