אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

שלום לכולם,
אני יושבת עם ביתי אביגיל בת התשע וחצי. בכיתה ד'. אביגיל מאוד רוצה כרטיס ברשת בו תוכל להציג את עצמה ולשוחח עם בני גילה על בעיות ורגשות שמעסיקים אותה.
חברותיה רשומות באתר של ערוץ הילדים bmy. נכנסנו וראינו שאין דרך לדעת מי עומד מאחורי כל תמונה או שם של חברי הרשת.
חשבנו על רשת חברתית לילדים בית ספר היסודי ד'-ו'. השאלה האם זה באמת נחוץ?? ואם כן איך מוודאים שרק ילדים בגילאים כאלה נרשמים, בשמם האמיתי או הוירטואלי.
אשמח לשמוע דעתכם. לדעתי זה יכול להיות פרוייקט חינוכי ממדרגה ראשונה..
חג שמח ותודה דוידה

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

הי דוידה, בחו"ל קיימות רשתות לילדים בגילאים אלה, כמו כן קיימות כמה רשתות כאן בארץ הפועלות על פלטפורמת נינג אשר ייעודם הינה חינוכית. חשבתי הרבה בשאלה כיצד לוודא שרק ילדים בגילאים מסויימים נרשמים, והגעתי למסקנה שזה בלתי אפשרי. גם ברשת סגורה, אשר ההצטרפות אליה היא בהזמנה בלבד, תמיד יכול להיות שילד יתחבר לרשת וישכח לבצע יציאה מסודרת וכך ישאיר את הרשת פתוחה לאדם הבא אשר יישב ליד המחשב..

עם זאת גם אני חושבת כי פרוייקט כזה יכול להיות חשוב, ולמעשה אני חושבת כך כבר הרבה זמן להלן תגובה שכתבתי ברשת אחרת לפני כמעט שנתיים:
"הייתי רוצה לראות רשת חברתית שמאפשרת תקשורת בין תלמידים לתלמידים, תלמידים ומורים ומורים למורים.
הייתי רוצה לראות רשת חברתית ארצית המאפשרת יצירת תתי קבוצות כגון קבוצות כיתתיות, בית ספריות, אזוריות וגם קבוצות עניין.
לדעתי השתתפות ברשת חברתית בראש ובראשונה מרחיבה את מעגל מקורות הידע של המשתתף.
הוא יכול לפנות לקהילה רחבה כדי "לחשוב" יחד, לדון על נושאים, לשאול לשאלות ולקבל תשובות. הוא יכול "להתחבר" עם אנשים המתעניינים באותם תחומי עניין והאפשרות כי "יפגוש" גם מומחים גדלה . יש לו את היכולת "להפגש" עם אנשים אשר מרוחקים ממנו מבחינה גאוגרפית ואשר סביר שלא היה יכול להפגש איתם בדרך כלל.
ברור שיש בעיתיות בכל הקשור לצד הפחות יפה של הרשת, בריונות, בטיחות, פרטיות... יש לבנות לתוך מערכת מנגנוני הגנה - כגון flagging - רשימת המשתתפים צריכה להיות סגורה - רק מורים יוכלו להוסיף משתמשים , לדרוש מהמשתתפים להודיע על שימוש לרע
."

אני כרגע עובדת על תרגום פלטפורמה אשר מתאימה מאוד לשימוש עם תלמידים. מקווה כי רשת הדמו תהיה מוכנה בעוד כשבועיים,
חג שמח
סוזן

הגב לזה

הי סוזן, תודה על תגובתך?
אנחנו יותר מנשמח להשתתף בפרוייקט שלך.
חשבתי לשאול אותך על דעתך לבניית רשת מהתחלה. כלומר לבנות רשת ולהזמין חברים מאפס. נכון שעניין השליטה בנרשמים בעייתי אבל אני למשל עשיתי שיחת הדרכה מאוד מעמיקה לביתי. והיא תזמין חברים שיזמינו חברים. וכו..
יש לי קצת בעיה עם שליטה של מורים על הרשת. ועל צירוף חברים. חייבת להיות שיטה יותר טובה. אולי מתן סיסמא או אישור משתתף על ידי מבוגר שיש לו אפשרות בדיקה מי ומה הילד, פרטים משמעותיים שיש לכתוב בפרופיל כדי להרשם או משהו דומה.
הבעיה שצריך עברית. כאשר נכנסתי לנינג יצירת רשת אישית זה רק באנגלית ולילדים הקטנים זה קשה מדי. אם תאפשרי לנו לפתוח בעברית נשמח לנסות להתחיל משהו
חג שמח
ולהתראות דוידה

הגב לזה

היי דוידה,
עם השינויים האחרונים בתנאי נינג, והכיוון הכללי שאני רואה בה, לא הייתי ממליצה כיום ליצור רשת חדשה עבור תלמידי יסודי דווקה בנינג.

כפי שכתבתי קודם אני עובדת על תרגום פלטפורמה אשר תתאים הרבה יותר לצרכים של רשת תלמידים. הידיעה שיש מי שמעוניין להשתתף רק מעודדת אותי לנסות לסיים את התרגום מהר יותר.

הגב לזה

היי דוידה,
קראתי בעיון את הדיון (מכיוון שחלף זמן מה - מקווה שתגובתי רלוונטית)....
אני מבינה את הצורך של ביתך להיות שותפה ברשת חברתית, ואני מבינה את הצורך שלך להגן עליה מפני הצדדים הפחות יפים של שותפות ברשת חברתית וירטואלית. אני סבורה שאין מנוס מלקבוע מבוגר אחראי (בין אם הורה או מורה) שיבדוק מפעם לפעם את התכנים, ויוכל להסיר תכנים פוגעניים.
לצד הדברים היפים שרשת מסוג זה עשויה להוביל (שיתוף בידע, חברויות חדשות וכד') אני צופה כרגע שתי בעיות עיקריות עליהן יש לתת, לדעתי, את הדעת:
1. כפי שציינת, אין לדעת מי מסתתר מאחורי כל דמות. בעיה זו אולי ניתנת לפתרון על ידי פיקוח של מבוגר, או על ידי סינון המצטרפים החדשים (למשל: צורך באישור של ה"אחראי" כתנאי להצטרפות)
2. כללי בטיחות והתנהגות ברשת. כפי שציינת, הסברת לילדתך את הסכנות לצד אפשרויות השימוש והשיתוף. אך אין אני בטוחה כי כל מצטרף זוכה להסבר זה.
אני חושבת כי אולי רצוי ליצור בתחילה קבוצה המורכבת מחברים מוכרים (אולי מהכיתה), לשוחח עם ההורים, ו / או הילדים (או לחילופין לדבר עם המחנכת ולהעלות את הנושא בשעת חינוך). לאחר הדרכה והגברת המודעות לסכנות הטמונות ברשת וכמובן ההתנסות, אולי יוכלו הילדים, בשלב מאוחר יותר, להרחיב את המעגל החברתי לעבר חברויות נוספות.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה,
שנה טובה,
גילה

הגב לזה

אכן היה מזמן. תודה על תגובתך גילה. אני דוקא חושבת שהיום בכיתה ה' הם קצת יותר בשלים ואכן הרעיון של לדון בזה במליאה בנוחות המורה ואפילו בניית גרעין הרשת כפרוייקט שיתן מענה לצורך אמיתי של ילדים בגיל הזה. יכולה להיות משימת הוראה מקוונת עם ערכים מוספים בתחום החברתי ובתחום אוריאנות מידענות ותקשוב.
שנה טובה גם לך ושוב תודה. דוידה

הגב לזה

שלום דוידה ,
כתבת שביתך מאוד רוצה כרטיס רשת שבו תציג את עצמה ותשוחח עם בני גילה על בעיות ורגשות.
לדעתי כניסה לרשת בשם אמיתי גם כאשר מוודאים באיזשהו אופן מיהו באמת הנרשם
זה דבר מאוד בעייתי,
החברה של הילדים איננה תמיד מקבלת ומבינה,
דברים שנכתבים יכולים לחשוף יותר מידי ובמקום שהילד יזכה לתמיכה וקבלה הוא עלול לקבל תגובות מעליבות, ילדים אחרים ישתמשו בדברים שכתב לרעתו ולפגוע בו.
גם כאשר השם איננו אמיתי אלא כינוי, הם לרוב יודעים מהו הכינוי של כל אחד.

דבר נוסף, בגיל הזה מאד חשוב ללמד את הילדים מהו דבר אישי-פרטי ומהו ציבורי, אני רואה כל יום מחדש עד כמה הדור הצעיר לא מבין את ההפרדה הזאת. לכן, אני סבורה שלא צריך למהר עם יצירת רשת חברתית לדור הצעיר.

האם את מכירה את "קהילת גלים" www.galim.org.il

הגב לזה

בעמותת סנונית גלים פותחה סביבה ייעודית לרשת חברתית לימודית מותאמת לבתי ספר בכלל ויסודיים בפרט. הסביבה פותחה על טכנולוגיה של סביבת דרופל. הסביבה נמצאת בשימוש כבר שנה בכל בתי הספר היסודיים מנויי אתר גלים. לפרטים ניתן לפנות אלי במייל. ואכן זוהי סביבה המאפשרת תכנית חברתית לימודית ממדרגה ראשונה. הסביבה הינה מוגנת ע"י סיסמא ומיועדת לכיתה כאשר המורה הוא מנהל הקהילה. הסביבה הבית ספרית כוללת כלי WEB2.0 - לכתיבה ולשיתוף - בלוגים וויקי וכן כלים לפעילות חברתית כמו קבוצות דיון לוח אירועים דף אישי דוא"ל פנימי וכלי ניהול למורה.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 10 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 15 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 15 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
לפני 17 שעות
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
לפני 19 שעות
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
לפני 19 שעות
לפני 19 שעות
יענקל הוסיף/ה 2 אירועים
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת