שלום לכולם
בבית הספר שלנו התחלנו לאחרונה לעבוד עם לוח חכם בכיתה אחת נסיונית. החוויה היא חיובית לכל אורך הדרך. הייתי רוצה לשמוע מעוד חברים למקצוע את השגותיכם , אם יש כאלו, לאור ניסיון של עבודה עם הלוח החכם. בכלל- מי יודע באופן מבוסס, כמה כיתות עם לוח חכם, אכן פועלים בארץ בחינוך היסודי?
היי יונה, הלוח הלבן האינטארקטיבי הוא נושא אחד הדיונים הערוכים יותר באדיורשת. בדיון ניסיתי לברר האם באמת יש יתרונות כל כך רבים ללוח כך שזה מצדיק את ההוצאה הכספית. לכן אני מאוד שמחה שאת כאן, ושהעלית את הנושא. הייתי שמחה לשמוע ממך מהן היתרונות של הלוח מנקודת מבטך, וכיצד השימוש בלוח משפיע על תהליך ההוראה למידה.
היי סוזן, אני חווה את הלוח הזה כשלושה שבועות. קשה להסיק מסקנות מבוססות כרגע... אבל ממה שכבר הספקתי להכיר- ראשית ההכנה לשיעור היא שונה מהרגיל. אני למעשה מכינה את הנושא כולו בצורת מצגת בהמשכים ומעבירה בכיתה שניים שלושה שקפים בכל שיעור כשתוך כדי נערך דיון בכיתה ונעשות פעולות על הלוח, על המצגת. (יש אפשרות לשמר את כל זה או למחוק ולחזור למקור שנשמר מלכתחילה). הילדים משתפים פעולה ברמה נהדרת. הם מרגישים שמדברים אליהם ב"שפה שלהם." (אלו המונחים שהם משתמשים בהם!). כרגע אני מרגישה שהלוח ממש משדרג את הלמידה , אני מקווה שנוכל לאסוף נתונים קצת יותר מדוייקים בסיום מספר יחידות לימוד ואז להיות חכמים יותר.
לינק קבוע תגובה על ידי יונה ב מרץ 19, 2009 ב 11:53am
שלום יונה
אלי הגיע הלוח ממש בתחילת השנה. ללא הכנה מעמיקה וללא היכרות קודמת עם הכלי.
אני משתמשת בלוח בכל שיעור - הוא נמצא בכתת האם שלי ולכן באמת כל השיעורים מקלית גוון אחר.
ראשית, ההכנה - הכנת השיעור לוקחת בחשבון את היכולת להציג את החומר באופן מאורגן ומסודר בפני התלמידים ולכן אני מכינה אותו על גבי מצגת ו/או דף וורד.בד"כ משתדלת למצוא קישורים מתאימים לסרט או אנימציה מדגימים.
שנית, מהלך השיעור - מבוסס על ההכנה של השיעור וכאן המלכודת - צריך להזהר לא לחזור לפרונטליות בשעור ולשלב גם פעילויות יחידניות ו/או קבוצתיות במשימות. סכום השעור נעשה ע"י איסוף המידע הנלמד ומתווסף לדף השעור במצגת או בוורד.
שלישית, אחרי השיעור - השיעור כולו מוכנס לאתר הכתתי ומשמש את התלמידים בבית, לחזרה ו/או ללמידה (לתלמידים שהיו חסרים). כמו גם את ההורים המעוניינים להתעדכן בנעשה בכתה.
השימוש בלוח האינטראקטיבי בארץ צובר תאוצה. לוחות אינטראקטיבים מוטמעים גם בבתי ספר יסודיים ןאני יכול להעיד על מספר בתי ספר כאילו שהנם על טהרת הלוח החכם , כלומר במרבית הכיתות מותקן לוח כזה והתלמידים והמורים גם יחד נעזרים בטכנולגיה כמעט בכל שיעור. החברה שאני מייצג מטמיעה את הלוח כבר במאות כיתות בארץ ויש לנו מרכז משאבים משותף לכל משתמשי הלוח. מרכז כזה הוא חוליה חשובה במסגרת שיתוף הקבצים והשיעורים שיכולים לתרום להצלחת בהעברה של שיעור בצורה מעניינת יותר ויעילה יותר. דוגמאות בעברית ובשפות אחרות תוכלי למצוא ב http://resourcecenter.hitachi-software.de/index.php
שלומות,
התקנו לוח של פרומיתיאן היום בנווה חנה. עבדתי על הכנת השיעור הראשון שלי עליו היום - שתילת קליפ אנימוטו בדף ויקי. השיעור טכני באופיו. להתחיל להכיר את כלי העריכה ולשלוט בכלי ההצגה בלוח. בעתיד נעשה דברים יותר אינטראקטיביים. היתה לי שיחת סקייפ מענינת אתמול עם CHRIS BETCHER מאוסטרליה שכתב ספר על השימוש בלוחות אינטראקטיביים בחינוך. דברנו על השימושים הרצוים בלוחות ודרכי הטמעה. אולי לאחר שבת אספיק לכתוב יותר על השיחה.
שבת שלום
'סְגֻלָּה' מבית RelatioNet הוא מיזם חינוכי העוסק במיפוי שיתוף הפעולה של העמים עם הגרמנים ואת פועלם של חסידי אומות העולם בשנים 1933-1945.
מטרת סְגֻלָּה: לחזק את הקשר בין התלמידים למדינת ישראל בבחינת 'אין לנו ארץ אחרת'.
התלמידים יכתבו על סיפור אחד ש...
הי רותי
מעניין שגם אני התייחסתי לעת הדעת בבלוג שלי והעליתי שאלות דומות מאד לשאלות שאת מעלה.
מזמינה אותך לקרוא בבלוג - מישהו אנונימי התייחס גם למה שכתבתי, הוא כרנאה לא ממש אהב את התהיות שלי.
http://estydster.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
אסתי
התיישבנו לארוחת ששי החגיגית שלנו, כשבני הודיעו לי כי היום תהיה כתבה על כיתה עם מחשבים ניידים, ומוכרחים לראות.. . . אז כן, חברת "עת הדעת" וערוץ 22 הצליחו לגרום לנו לפתוח את הטלביזיה ממש במהלך הארוחה. . .
שמעתי כבר על חברת "עת הדעת" ואף קראתי את מע...
בכל כיתה, ולא משנה כמה מעניין ומרתק יהיה החומר הנלמד, יהיה לפחות תלמיד אחד שנושא השיעור איננו מעסיק או מעניין אותו. לפני התקשוב תלמיד כזה חלם בכסאו, או הפריע למהלך השיעור. באמצעות התקשוב, התלמיד שעולים בראשו מחשבות ורעיונות שאינם נוגעים ישירות למת...
כיצד לעורר עניין בתלמידים? כיצד לעורר אותם לחפש עוד ועוד מידע ולהפיק "תועלת לימודית" מעבודתם עם מחשב נייד?
השאלה הזו מאוד מעסיקה אותי, ואני מנסה לחפש לה מגווון של תשובות.
בשיעור גיאוגרפיה, אנו לומדים את נושא ה"גלובליזציה", ואני מסנה להבהיר את הש...