אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

שלום לכולם,
כולכם בוודאי מכירים את גוגל דוקס, חלקכם משתמשים יותר, חלקכם אולי פחות.
במספר הזדמנויות השתמשתי במעבד התמלילים, ומעט בגיליון האלקטרוני.
לאחרונה "גיליתי" את נושא הטפסים של גוגל דוקס.
מאד נחמד, אם כי עדיין לא עובד מעולה בגירסה העברית.
השאלה שלי:
איך להפיק את המקסימום מטפסים אלה?
למשל -
האם כדאי לבנות מבחן בעזרת טפסים אלה? האם זה יעיל?
ואיזה עוד שימושים אפשר לעשות בהם?
אני רוצה ללמד את תלמידיי להשתמש בטפסים אלה ליצירת שאלונים לעבודת החקר שלהם. האם זה רעיון יישומי? מה דעתכם?
ושאלה אחרונה:
בעזרת איזה כלי אפשר ליצור סקר שהמשתתפים בו מקבלים פידבק מיידי לתוצאות הסקר?
(בטפסים של גוגל, אם למשל השתתפת בסקר, אינך יודע מה התוצאות. הטופס שלך נשלח למי שחיבר אותו ורק הוא זה שצופה
בתוצאות...).
מקווה שהייתי מספיק ברורה ,
דפנה

תגיות: גוגל, דוקס, מסמכים-שיתופיים

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

הי דפנה, מצאתי שטפסי גוגל הם מאוד שימושיים. מפריע העניין של היישור לימין במנשק יצירת הטופס אם כי את הטופס עצמו אפשר לעצב בעזרת קצת HTML כך שהוא יופיע עם יישור ימין שמאל. כמו כן אפשר לשבץ טופס בתוך דף אינטרנט כך שהוא נראה חלק מהדף תוכלי לראות דוגמה הסבר קצר אודות כך כאן

יוצר הטופס יכול לפרסם את הגליון לתוכו מוזנים נתוני הטופס וכך לאפשר לכל משתתף לראות את התוצאות, השתמשתי באפשרות זו כאן בבלוגרול של אדיורשת בטופס בו חברים יכולים להוסיף לינק לבלוגים ו\או לאתרים שלהם
באתר אחר השתמשנו באפשרות זו ליצירת דף קשר, וביחידת לימוד בו תלמידים בנו דפי אינטרנט אודות אתרי תיירות, השתמשתי בטפסים, א) לאפשר לתלמידים לבחור איזה אתר ברצונם להציג ו ב) כדי לחקור אתרי תיירות קיימים. במשימת "חקר" האתרים בחרתי לאפשר לתלמידים לראות את התוצאות כדי שאפשר יהיה לראות כי יש מאפיינים אשר חוזרים על עצמם. (הטופס המקושר כאן הינו דוגמה בלבד - את העבודה בצעו התלמידים בתוך רשת סגורה)

בשנה שעברה בקרית ביאליק אריאלה לובנברג הובילה מיזם יישובי בו תלמידים גם השתתפו בחידונים הבנויים בטפסי גוגל.

היות ואפשר להוסיף גד'טים של גוגל לגליונות ניתן ליצור דיאגרמות המתעדכנות כאשר מתווספים נתונים חדשים - כאן גליון בו אנשי חינוך מארצות שונות הזינו את פרטיהם בטופס והנתונים מוצגים על גבי מפה.

לגבי השימוש בטפסים עבור מבחנים, לא הייתי עושה זאת ללא יישור נכון עבור עברית. כמו כן כדי לבדוק אם המידע המוזן על ידי הנבחנים יהיה קל לבדיקה בתוך גליון. מבחן הדורש הרבה טקסט לא הכי מתאים, אבל תשובות קצרות, או מבחנים אמריקאים בהחלט כן.

נראה לי שתלמידים החל מכיתה ו' יוכלו ללמוד ליצור סקרים בעזרת גוגל, כפי שציינת הבעיה היא שפת המנשק.
כלי אחר ליצירת סקר בו מקבלים פידבק מיידי הינו seker4u.co.il זהו יישום די חדש ואני לא יודעת כמה הוא יציב. הוא בהחלט קל לשימוש. יש דוגמה לסקר כזה בדף הפרופיל שלי.

הגב לזה

מוסיפה הפנייה לשרשור בנושא 18 דרכים מעניינות להשתמש בגוגל Docs בכיתה

הגב לזה

RSS

אודות

Susan Susan created this social network on Ning.

Create your own social network!

חדש ברשת

תודה רפאל, אני מרצה לתלמידים של חינוך מיוחד ומזה מקור בקשתי. תודה על הסיוע. גיל
לפני 2 שעות
רפאל הצטרף/ה לקבוצה
עזרה הדדית - טיפים וטריקים - מה אפשר לעשות ומה לא... קבצי התרגום זמינים ב:
אתמול
רפאל הצטרף/ה לקבוצה
קבוצה לרכזי תקשוב
אתמול
יש המון לומדות של החינוך המיוחד ברמות ותחומי עניין שונים. יחד עם זאת לאיזה אוכלוסייה אתה מתכוון חנ"מ, משום שזוהי קשת רחבה ביותר הכוללת דרך אגב גם ילדים מחוננים. בכל מקרה אנוכי מורה למחשבים בחנ"מ ולסוג האוכלוסייה שלי אני משתמש-מזמין לומדות מ- פור א...
אתמול
Neri Bar-On and רפאל joined אדיורשת
ביום רביעי
ניסים פרץ עכשיו חבר ב אדיורשת.
נובמבר 1
Dikla Ender Fox, Nadav Agozi and Moshe Burt joined אדיורשת
אוקטובר 27
אוקטובר 26

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר