אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

שלום,

שמי חנן כהן ואולי אתם מכירים אותי ממקומות אחרים ברשת.

לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד במוזיאון המדע בירושלים כמנהל אתר האינטרנט. החלפתי את יוחאי שרון.

ביום חמישי האחרון נפגשתי, לראשונה פנים אל פנים, עם ג'יי הורביץ. וזאת למרות שאנחנו באותו "ביזנס" כבר איזה עשר שנים.

ג'יי סיפר לי על אדיורשת ואני שמח להצטרף. (ג'יי הציע לי "לצפות מהצד" אבל אני לא נוהג לעשות דברים כאלה).

עד כאן ההקדמה.

אני רוצה לספר לכם על תכונה חדשה באתר המוזיאון ולשאול אותך לדעתכם עליה.

הבעיה שניסיתי לפתור היא המעבר הקשה בין העולם שמחוץ לאינטרנט לאינטרנט עצמו.

שתי דוגמאות טיפוסיות.

אתם מדברים עם מישהו בטלפון ורוצים להפנות אותו לדף מסויים באתר. עכשיו אתם צריכים להגיד לו משהו כמו

"תיכנס לאתר מוזיאון המדע בכתובת mada.org.il ואז להקליק למעלה על לימוד ואז בצד ימין להקליק על תהליך החקר ואז להקליק על פו הדב חוקר איצטרובלים"

עוד דוגמה. אתם רוצים להפנות לכתובת באינטרנט בחומר מודפס ואז כותבים את הכתובת המלאה כמו

http://www.mada.org.il/education/pooh.aspx

שאף אחד לא יכול להקליד בפעם הראשונה בלי טעות.

הפתרון שלי הוא "לעבור לדף מספר".

לכל דף באתר יש מספר.

בדף שמאל בכל דף יש תיבה שאפשר להקליד את מספר הדף.

אם אתם רוצים להפנות מישהו לדף מסויים באתר, כל מה שצריך לעשות הוא להגיד בעל פה או לכתוב בדפוס "דף מספר 880 באתר מוזיאון המדע".

מה דעתכם?

חנן

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

חנן,
אני שמחה שהצטרפת.
הרעיון שלך מנסה להחזיר סדר לינארי לעולם לא לינארי שהיופי והבעייתיות שלו הם בהסתעפויות הצדדיות שקשה להגיע אליהם.
מפת אתר מעודכנת באתר, יכולה לתת גם כן עזרה התמצאותית באתר. מנוע חיפוש יעיל,הקפדה על תיוג, יכולים לעזור.
הבעייה האמיתית היא שאנחנו טובעים...ואני חוששת שאם תרצה להפנות מישהו לדף כלשהו, לא תזכור את מספרו, כי המספר יכול להיות גדול ביותר :-)

הגב לזה

הקלה משמעותית, אם אתה יוצר שיטה ברורה לאיתור המספרים הללו. אם זה תלוי בכך שתזכור אותם, ניחא. אם מישהו אחר צריך לתת את השירות הזה, הוא יצטרך להכיר את המספור לא פחות טוב ממך. אני חושבת ששילוב בין מפת אתר עם מספר מוגבל של סעיפי משנה לסעיפים ראשיים ומספור רץ לכל ענף כזה, יכול להיות רעיון טוב.

הגב לזה

זה מאד מזכיר לי את השיטה החדשה של מספור צמתים/רמזורים כדי לעזור לאנשים לנווט ולכוון אנשים אחרים.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני שעה 1
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 2 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 17 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 22 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 22 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת