אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

הרשימה נוצרה מתוך שיתוף פעולה של 223 אנשי חינוך אשר שיתפו את 10 הכלים המועדפים שלהם.
ניתן למצוא באתר גם לינק ליישומים לפי קטגוריה וגם להוריד את הרשימה כ-PDF אני מנסה לשבץ כאן את המצגת אבל לא בטוחה אם זה יצליח, אם לא אפשר לצפות במצגת באתר.

לא הופתעתי לראות את Ning במקום - 17 (הבחירה הראשונה בין יישומי הרשתות החברתיות) ואת Wikispaces במקום 19 (הבחירה הראשונה בין יישומי הויקי) זאת הזדמנות להזכירכם כי ניתן להתנדב לתרגם את wikispaces, אני יודעת שלפחות חברה אחת באדיורשת, לא אני, כבר החלה את העבודה - יישאר כוח!

עניין אותי לראות את מיקומן של יישומי "אופיס" ברשימה: PPT מקום 8, Word מקום 23, Outlook מקום 38 ו-Excel מקום 50!!

אלו כלים הייתם מוסיפים לרשימה?

Top 100 Tools for Learning 2008
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: tools learning)

תגיות: יישומים

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

אינני יודע אם אני אמור להגיד תודה. כל כך הרבה כלים, וכל כך מעט זמן. האמת היא שקיוויתי שאדיורשת תתפקד כפורום לאנשי חינוך שמשתמשים בכלים מהסוג הזה, ומדווחים על השימוש בהם. ברור שמורה אחד לא יוכל לבדוק את כולם, אבל אם מורה אחד יבחן מספר כלים, וידווח על כדאיותו, ומורה אחר יעשה את אותו הדבר עם כלים אחרים ... if two and two and fifty make a million (כפי ששרנו כשאני הייתי הרבה יותר צעיר) ... נוכל ללמוד מהנסיון של אחרים.

בינתיים, רבים מהכלים שמופיעים במצגת ה-Slideshare מוכרים, ודווקא מה שמעניין אותי (שוב) הוא מי השתמש בכלי מסויים, וכיצד, וגם, כמובן, את חוות הדעת של המורה הזה. באתר של ג'יין הארט מופיעים דבריהם של מורים המשבחים כל כלי וכלי, אבל נדמה לי שאנחנו זקוקים למשהו מוחשי יותר מאשר רק מילים חמות.

ואם אפשר להמשיך ולהוסיף לרשימת היישומים (למרות שהיא כבר ארוכה למדי), באתר Web 2.0 in Education, ויקי שיושב על התשתית של WetPaint, יש רשימה של כמעט 200 כלים, עם פירוט נרחב על חלק מהם. רבים מהכלים שמופיעים בוויקי הזה אינם מופיעים ברשימה של ג'יין הארט. חלקם מוכרים, חלקם אולי לא יחזיקו מעמד על לשנה החדשה. וכמובן שגם במקרה של הרשימה הזאת, אשמח מאד ללמוד ממורים בשטח - באילו כלים הם משתמשים, וכיצד הם מעריכים את הלמידה שמתרחשת באמצעותם.

הגב לזה

או אם 100 או 200 יישומים הם רבים מדי, אפשר כמובן לבדוק את הרשימה 25 Tools Every Learning Professional Should Have in Their Toolbox - an... אשר מכיל גם אותן דברי שבח של המדווחים -אבל גם הסבר מתומצת כיצד מתחילים לעבוד עם כל כלי וכלי.

ובכל זאת מסכימה איתך שהיה רצוי שנשתף יותר את נסיונותינו ומסקנותינו. .

הגב לזה

אני מסכימה אתכם ומוכנה לשתף אתכם בניסיוני.
ראשית על וורדפרייס- אתר בלוגים נוח וידידותי- נמצא ברשימת 10 האתרים המובילים.
אני מנהלת את הבלוג שלי בו, ואתם מוזמנים להציץ ולהגיב לו.
http://ronitnehemia.wordpress.com/

כמו כן אני משתממשת רבות בגוגלדוקס במסגרת עבודתי הן במרכז פסג"ה והן בבתי הספר בין המורים בעיקר.
הנה דוגמה לפעילות של פסג"ה בגוגל דוקס
http://www.ramat-gan.info/Pisgarg
היכנסו לאתר ובצד שמאל למטה ראו את רשימת השתלמויות המתעדכנת כל הזמן "מאחורי הקלעים" ונראית לאחר העדכון מיד ברשת.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני 4 שעות
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 5 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 20 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
אתמול
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
אתמול
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת