אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

ארגון Becta הבריטי פרסם תוצאות מחקר שבדק שימוש ביישומי ווב 2.0 בבתי ספר על ידי מורים ותלמידים בגילאי 11-16.
הפרויקט התמקד בכמה שאלות מפתח:
באיזה דרך משתמשים בני נוער ביישומים ווב 2.0 (מחוץ למסגרת החינוכית) ובהשוואה לשימוש שלהם בבתי הספר?
מה היתרונות בשימוש ביישומי ווב 2.0 בבתי ספר?
כיצד מוטמעים יישומי ווב 2.0 בבתי הספר והמעכבים?
אילו בעיות בנושא אתיקה של ילדים ברשת קשורות ליישומים אלה? עד כמה מודעים התלמידים והמורים לבעיות מסוג אלה?

מתוצאות המחקר מסתבר שהשימוש בבתי הספר אינו רב ביחס לשימוש מחוץ לביה"ס (האם זה מפתיע?).
המורים המשתמשים ביישומים אלה למטרות ההוראה מעידים כי מידת האינטרקאציה וההשתתפות של התלמידים בתהליך הלמידה גדלה, בייחוד בקרב תלמידים שאינם משתתפים בד"כבכיתה.
ע"פ התוצאות,שימוש ביישומי ווב 2.00 מביא להמשכיות בלמידה ובדיון מעבר לשעות הלימוד המסורתיות.

בכנס מו"ח ובימי עיון אחרים שמענו על מורים בישראל המשתמשים בצורה כזו או אחרת ביישומי ווב 2.0.
בהנחה, שאכן זוהי הדרך, באילו יישומים הייתם מתמקדים ובאילו דרכים הייתם מטמיעים את היישומים בכיתות על יסודי?

המחקר מציג גם סרטוני וידאו

גמר חתימה טובה ושנה טובה ופוריה

אתי

תגיות: 2.0, בית, הטמעה, ווב, יישומי, ספר, פדגוגיה

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

אתי,
גם אני נתקלתי במחקר הזה- הארוך עד אימה...:-0
אינני מתפלאה שתוצאות המחקר הן כאלה (למרות שאני מודה - לא קראתי את המחקר עדיין).
אני מאמינה שאם משתמשים בטכנולוגיות web 2.0 בחינוך תוך ניצול הפוטנציאל שלהן ותוך הוראה קצת פחות קונבנציונלית (לפי המאמר) החוויה למשתמשי טכנולוגיות ווב 2.0 מזמנת למשתמשים מצבים חדשים של חקר והיבטים אורייניים חדשים (שלא לדבר על דרכי למידה והוראה חדשים המתאפשרים בעקבות שימוש בכלים שיתופיים).
ולשאלתך, בכיתות על יסודי כמו גם בכיתות יסודי- צריך להשתמש בטכנולוגיה בהתאם למטרות ההוראה. בחלק הראשון של המחקר (שקצת קראתי- אני מודה), יש רשימת טכנולוגיות, מהן שיתופיות ומהן ממוקדות בלומד.
המורה צריך רק לבחור לפי רצונו.
המורה רק צריך להושיט יד ולהחליט שהוא בוחר.

הגב לזה

אני חייב לבקש סליחה! במשך הערב הסתגרתי כדי לסיים את הכתיבה במאמרן לבלוג שלי ... על הדוח המדובר. רק עכשיו, די מאוחר, הרשיתי לעצמי להציץ באדיורשת, וגיליתי שאתי כתבה על הדוח כאן. מין הראי היה שאתייחס כאן.

אני כן קראתי את הדוח - או לפחות אחד מהם. יש כמה, ולא פשוט לעשות סדר ביניהם. מה שאני קראתי מעניין, אבל אריאלה צודקת - ארוך מאד. והעיקר, מצאתי סקירה על האפשרויות הלימודיות הגלומות בכלי Web 2.0, אבל לא מצאתי ממצאים שמצביעים על שיפור בלמידה (אם אפשר לזהות דבר כזה).

שלא כמנהגי, אקשר כאן לדברים שאני כתבתי: למען הסר ספק? עדיין לא.

ושוב, סליחה.

הגב לזה

אתי תודה על ההפניה לפרסום. ראיתי את הוידיאו אך טרם הספקתי לקרוא את דוח המחקר.

בנווה חנה אנו עושים מאמצים לנצל טכנולוגיה של WEB2.0 במקומות המתאימים. בכיתות י' אנו מקיימים פרויקטים של שיתוף פעולה בין לאומי עם בתי ספר בחו"ל. אנו נעזרים בWIKI לשם בניית הפרויקט, וישומים רבים אחרים לסייע בתקשרות בין התלמידים. אפשר לראות פרזנטציה מסכנת שהעברתי יחד עם שותפתי לפרויקטים רבים ממונטריאול שהעברנו ביחד בכנס חינוך יהודי הקיץ.
http://reuw.wikispaces.com/Collaborative

אנו עכשיו עובדים על פרויקט עם כיתות י' - יצירת ספר של שיעורי פרשת השבוע לכל השנה - הויקיפרשיה של נווה חנה -
http://nc-parsha.wikispaces.com/

בשנה שעברה קיימנו חוג לכמה תלמידות בו התנסינו בשימוש בכמה כלי WEB2.0 מסוגים שונים. בחוג גם הנתנסינו בשיתוף פעולה עם תלמידות של אריאלה בבית ספר יסודי בניר עציון. תלמידות שלנו בנו חידונים לקראת חג הפסח בGOOGLE FORMS והציגו אותם לתלמידות של אריאלה. כולם ממש נהנו וגם למדו הרבה.

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

Nitsa Waldman just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
לפני 15 שעות
רותי הרעיון לתת לתלמידים "ללמד" תלמידים אחרים הוא נכון ואני חושבת שכדאי לחשוב גם על נאמני מחשב בבית הספר, תלמידים שיכולים לא כעונש אלא דווקא מהכיוון של התרומה החברתית והמעורבות האישית להיות נאמני מחשב ולעזור לתלמידים אחרים וגם למורים. ממליצה לך לק...
אתמול
נשמע נחמד. איך הוא קיבל את זה?
אתמול
שרון איינספן עכשיו חבר ב אדיורשת.
אתמול
רותי בן-ישי הוסיף/ה 3 פוסטים
בשבת
היי אתי תודה רבה על החומרים. הם נראים חומרים טובים. שבת שלום
ביום שישי
הי יורם מצאת במוטנט " פיתוח החשיבה בשיעורי מדע". אתי
ביום חמישי
שלום כולם, קראתי את הפוסט ואת התגובות הנלוות, בהחלט מעניין. אני חושב ששמונת הנקודות מעלה נותנות היבט מאוד צר של שילוב הטכנולוגיה בחינוך - אך בהחלט התחלה מצוינת... אני מסכים עם דעתו של אדוארדו, הטכנולוגיה משנה את תפיסת ההתקשרות בין תלמידים למורי...
נובמבר 17

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2009   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת