אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

האם מישהו מכיר מקור כלשהו המציג בראיית על כלים שונים של ווב 2, ומרכז אותם באופן מסודר, במיוחד כלי ווב 2 בחינוך? כלי הווב 2 שאני מכיר הם מגוונים אך אני מחפש מסמך כלשהו המרכז כלים כאלה, מארגן אותם ומתאר אותם בקצרה.

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

נסה להוריד מהקישור הישיר הבא:
http://www.scribd.com/word/download/3273?extension=pdf

הוא נמצא בצד ימין למסמל תחת "Download" שם אפשר לבחור להוריד גם כקובץ וורד.

הגב לזה

כן, ראיתי ושמרתי. תודה רבה על ההתייחסות המהירה.

יורם

הגב לזה

בשמחה.

הגב לזה

שלום יורם
אני מאוד ממליץ על האינדקס של אורלי יקואל לכלי ווב 2.0 - מאוד שמיש ושלם.
http://www.go2web20.net

הגב לזה

היי ראובן, תודה רבה

האמת היא שפגשתי את האתר כבר מזמן, בשנת 2007 אבל ממש שכחתי ממנו. עכשיו, בעקבות התגובה שלך, נכנסתי אליו שוב והתלהבתי מחדש. האתר מכיל כלי ווב2 מכל טוב. הם מסווגים בצורה ידידותית מאד, מעוצבת יפה וכן קיימת אפשרות לקבלת עדכונים. אז תודה שהזכרת לי.

שבוע טוב

יורם

הגב לזה

אני שולחת לך לינק לאתר שבו יש רשימה ענקייייייייית של דברים מעניינים בינהם גם ווב 2.0
http://www.dallastown.net/29051062892522607/lib/29051062892522607/Alma'sFreebiesList.pdf

אם לא תצליח לפתוח תנסה לחפש את - Alma'sFreebiesList באינטרנט.

הגב לזה

גילה תודה

נכנסתי לאתר שהמלצת לי עליו ואכן הוא מלא בכלים. חבל רק שהם אינם מסודרים על פי קטגוריות, אבל בכל זאת זה אכן אתר מלא וגדוש בכלים.

תודה שוב ושבת שלום

הגב לזה

הי יורם
אנ'לא חושב שיש צורך "ברשימה מסודרת" של כלים לחינוך.
ככלל, כמו שאני מבין, כלי הווב 2.0 הפכו לכל דבר שזז, ומהר מאד הולכים לאיבוד.
אני ממליץ על יקרון ויישום בעניין:
בעקרון:
1. כלי ברשת- לא אפליקציה מקומית (עובדים באמצעותה רשת והמידע מאוחסן ברשת ולא במחשב המקומי)
2. מאפשר מעורבות אקטיבית של המשתמש בהוספה כמו גם בעריכה של מידע קיים ברשת
3. פרט למקרים מיוחדים - מאפשר שיתוף (עבודה של מורשים על תוצר שיתופי ברשת)
4. תקשורת בינאישית1 קבוצתית.

לחינוך הייתי מתחיל מהגדולים שזה רשת חברתית שבתוכה כל הגודיז שמממשים את העקרונות הנ"ל.
הייתי נמנע מכלים מהעומדים בפני עצמם, אלא מנסה למצוא ככל האפשר מעטפת אחת שתחתה כלים אלה. רשת חברתית המאפשרת מרחב אישי, ארגון במידע אישי, שיתופיות מידע, פרסום מותנה (לבודדים/ קבוצות/ כולה עלמא) של מידע/ דפים, בלוג, מעין ויקי, ותקשורת סינכרונית וא-סינכרונית.... זה משהו משמעותי.
סתם שילוב כלי כזה או אחר - חבלבל על הזמן.

רק טוף ושנה טובה, אברום רותם :>)

הגב לזה

אברום שלום, טוב לשמוע ממך

תודה על ההתייחסות המפורטת ועל הטיפים.

שנה טובה

יורם

הגב לזה

אברום,
אכן כך, אך בנוסף יש בנמצא יישומים שאותם ניתן לחבר כקישורים למעטפת זו אם אינם נמצאים תחת המטריה הרחבה שאותה מעטפת אמורה לספק ואשר ייתנו מענה לצרכים ייחודיים של אותו יישוב/ בי"ס/ כיתה.
נראה אפילו כי מעטפת כזו יכולה להחליף את האתר הבית ספרי כפי שאנו מכירים אותו ולענות על צרכי למידה מגוונים הרבה יותר.
שנה טובה ומתוקה,
אריאלה

הגב לזה

מעניין שהשרשור בנושא הזה מאריך חיים, מאז שיורם פתח בו לפני יותר משנה וחצי (אלא אם נפל שיבוש קל, ובעצם ההודעה הראשונה איננה מ-2008 אלא מ-2009, אם כי גם כך, יש כאן אריכות ימים). יישומי Web 2.0 קמים ונופלים בקצב די מסחרר, ולא אתפלא שלא מעטים מאלה שמופיעים ברשימות שהובאו כאן כבר אינם, ואחרים, כולל טובים, כבר תפסו את מקומם. באופן כללי הרשימות האלו נראות לי בעייתיות - אינני מכיר מישהו שמשתמש ב-100 כלים, ולעמן האמת, הדבר נראה לי בלתי-אפשרי. כל אחד מוצא את אלה שמתאימים לצרכים הלימודיים שלו ומנסה להכיר אותם לעומק. רצוי להדגיש שאחת התכונות החיוביות של אדיורשת היא שנוצרת שיתוף בין אנשי חינוך שממליצים זה לזה על כלים שונים, כך שהנסיון של אחדים יכול לשרת רבים.

אבל לא בגלל זה אני מבקש להצטרף לשרשור הזה. אני דווקא מבקש להציג עמדה אחרת לזו שאברום הביא לפני כמה ימים. בעיני, טוב נעשה אם במקום שנאמץ חבילה כוללת דוגמת "רשת חברתית", נבחן כלים שיכולים לתת פתרון ממוקד לצורך מסויים. בעבר ציינתי שאינני מתלהב במיוחד מ-VoiceThread, אבל מה שהכלי הזה עושה עשוי להיות בדיוק מה שכיתה מסויימת צריכה. אם מורים יצברו נסיון בכלי הזה וידווחו לנו כאן על הנסיון הזה - על אילו צרכים הוא עונה, על כיצד כדאי לשלב אותו בלימוד נושא מסויים, ועוד - כולנו נרוויח. ומבחינתי, הערך הלימודי שכיתה אולי תפיק ממקבץ שיעורים בנושא כלשהו באמצעות כלי ספציפי עשוי להיות גדול מהערך של נסיון להפעיל את כל מה שניתן בחבילה אחת. אשמח, למשל, ללמוד כיצד מורים משתמשים בכלי "ממוקד" כמו Google Earth, במגוון נושאים (ובוודאי לא רק בגיאוגרפיה) וגם כאן, השימוש בכלי מסויים אחד בפעילות לימודית מוגדרת נראה לי כדאי יותר מאשר אימוץ רשת חברתית שמכילה כלים רבים שכלל לא ברור אם יזכו לשימוש. רשת חבתית היא כלי, ואין לי ספק שבתנאים מסויימים השימוש בה עשוי להיות יעיל ולימודי, אבל ברור לי שיש מקרים רבים שבהם כלי ממוקד אחד יכול לשרת צורך לימודי מוגדר טוב יותר (בהרבה) מאשר חבילה של כלים שאינם נחוצים. במקרים רבים נראה לי שחשוב לזכור את האימרה "תפסת מרובה, לא תפסת".

ורצוי לזכור שאנחנו עדיין בשלבים של גישוש, של הכרות עם הערך הלימודי של הכלים האלה. לכן רצוי לא למהר להסיק מסקנות לגבי מה טוב ומה לא טוב, ולהכריז על מה ראוי לשימוש ומה לא, אלא לתת למאה פרחים לפרוח.

הגב לזה

ג'יי בוקר טוב

כרגיל, תענוג לקרוא את דבריך וללמוד מהם. קודם כל, אין לך כל טעות - השרשור התחיל בתחילת השנה שעברה (2008). הייתי זקוק לחומרים לקראת פתיחת קורס קצר על שילוב כלי ווב2 בהוראת מדעים במכללת דוד ילין וביקשתי סיוע מחברי אדיורשת. לשמחתי קיבלתי את הסיוע וחברי אדיורשת נחלצו לעזרתי במהירות ושלחו אלי בשמחה חומרים. אני מסכים אתך ג'יי, שאין זה מתקבל על הדעת להשתמש ב-100 כלים וגם לא בהרבה פחות מכך. בחפיפה למה שאמרת, אני אישית עשיתי שימוש במספר בודד של כלים (3-4) ובאחד מהם, שהמליץ לי עליו ראובן ורבר, אני עושה שימוש עד היום - וויקיספייסס, עם הסטודנטים של במכללת דוד ילין.
העלית עניין חשוב, שערכו לא יסולא בפז - דיווח ממשתמשים שונים על שימוש בכלים שונים, כך שכולם יוכלו ללמוד מנסיונם. הצגת נסיונם של משתמשים, ותובנות ולקחים שהם למדו ממנו חשובים בהרבה מהצגתם של עוד ועוד כלים חדשים (אם כי גם הצגה כזו חשובה, אחרת איך נדע על הופעתם של כלים חדשים?).

שנה טובה

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני 3 שעות
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 3 שעות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 18 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 23 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 23 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
אתמול
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת