אדיורשת

הרשת החברתית לאנשי חינוך בישראל

שלום לכולם,
אני מתעניינת בנושא פעילויות חינוכיות לשעת הפנאי - edutainment (education + entertainment) ואשמח לשמוע את דעתכם.

אני מניחה שכולנו שותפים, כהורים וכמורים, לתחושת התסכול כשאנחו רואים את הילדים מבלים שעות רבות מול המסך עם תכנים, איך נגיד בצורה עדינה, לא איכותיים מדי...
ומצד שני - ברור לכולם שאין בכלל אפשרות להתחרות עם המשחקים והפעילויות המגוונות שצדים את הילדים בשעות הפנאי. ומעבר לכך, אנחנו נהיה האחרונים, כאנשי חינוך שעוסקים באינטרנט, שנאמר לילדים לא לגלוש ולא להשתמש במחשב.

ובכל זאת...

אני מניחה, שכולנו, היינו רוצים למצוא דרך לחשוף את הילדים עד כמה שניתן לתוכן איכותי ובטוח ברשת. כולנו היינו רוצים למצוא דרך להגיע לגולשים הצעירים באמצעות תוכן שהוא גם כיף, גם מלהיב, גם עדכני אבל גם איכותי ובטוח.

בקיצור -
מה דעתכם? מה צריך לעשות? האם יש לזה תקווה? האם יש מקום לedutainment או שמדובר בחלומות באספמיא של הורים ומחנכים?
האם אתם מכירים דוגמאות מוצלחות מהארץ ומהעולם?
האם אתם מכירים דוגמאות של פעילויות משותפות להורים ולילדים במסגרת בילוי "זמן איכות"?
אילו פעילויות אפשר להציע כפעילויות "הורים וילדים" שיהיו רלוונטיות לרשת ויאפשרו שיתוף של הידיעות והמיומנויות השונות של ההורים והילדים באינטרנט ובחיים בכלל??

שתף

הגב לזה

תגובות לדיון זה

קרן שלום, אמנן יש תכנים אשר אינם איכותיים במחשב ובאינטרנט אבל יש גם הרבה תכנים איכותיים ומהנים. אם נגיד את האמת הדבר נכון לגבי הטלויזיה כמו שהוא נכון לגבי האינטרנט.

אני בהחלט חושבת כי יש מקום ל-edutainment - כאן My Pop Studio דוגמה של אתר לבנות עשרה - והמכילה תכנים אשר מיועדים להשפיע על כיצד בנות חוות את המסרים המשודרים עליהן דרך הטלויזיה והעיתונות. יוצרי הפעילויות\משחקים סבורים כי בנות ישחקו באתר בבית, וכך הורים יוכלו לפתח עימן דיאלוג בנושאים השונים על ידי אינטראקציה באתר עם בנותיהם.. דף מידע

Wolfquest הינו עולם ווירטואלי בו המשתתפים מקבלים דמות זאב ובכך לומדים על חיי הזאבים - בינתיים שוחרר המשחק הראשון וניתן להורדה כאן

2 המשחקים הינם חלק מאוסף אשר נמצא באתר eduweb

כשבני היה קטן יותר - כיתה ד' ה' הוא היה משחק במשחק מחשב הנקרא "Championship Manager" במשחק הוא היה מנהל קבוצת כדורגל האחראי לבניית הקבוצה, קבלת החלטות לגבי רכישת שחקנים, הוצאות והכנסות, חתימה על חוזים ועוד - והכל באנגלית.

לגוגל 3 יישומים מאוד איכותיים googleearth sketchup ו- 3dwarehouse השילוב של 3 היישומים מאפשר לבנות דגמים תלת מימדיים, להעלאותם לאינטרנט ולהציבם ב-googleearth

Scratch תוכנה המאפשרת לבנות בקלות סיפורים אינטראקטיביים, משחקים, ואנימציות ולשתף את התוצרים עם אחרים ברשת - להלן לינק לאתר בעברית

הגב לזה

קרן,
הפעילויות שסוזן הזכירה הן כמובן מדהימות ואני מניחה שקיימים משחקים רבים שבהם אפשר לשתף פעולה עם הילד ללמידה א-פורמלית נהדרת.
אני משחקת עם ילדיי לעיתים משחקים פשוטים כמו דמקה מקוונת של מסנג'ר (בשני מחשבים) או צוללות או לוח שציור מקוון ושיתופי או משחקים אחרים.
אני חושבת שהעניין העיקורי הוא שיתוף הפעולה ושהילד/ה ידעו שאת גם שם, שיש לך נוכחות ברשת ושאת מבינה מה הם עושים שם.

סוזן, תודה על ההפניות הנפלאות!

הגב לזה

RSS

אודות

חדש ברשת

שלום נעמה, אני מסכים עם דברייך, חשבתי שההיבט הזה רלוונטי לשיחה - גם אם הוא ברקע. אילן
לפני 19 דקות
אילן , קראתי את משכתבת , ואני מסכימה עם הכל , אבל אני חושבת שאתה מפספס המון , הראיה שלך של טכנולוגיה עתידית כמשופרת את התפיסה החושית והויזואלית ואי לכך מפחיתה את הדימיון ,היא מוגבלת וצרה אף יותר מהתפיסה מוצגת בשמונה הנקודות שהעלתי פה. היא מתקשרת רק…
לפני 33 דקות
קליין אביבה הוסיף/ה תמונה
לפני 15 שעות
אילן בן שמעון הצטרף/ה לקבוצה
משתמשי ומנהלי הפלטפורמה מודל מוזמנים לשתף פה מידע, לענות על שאלות וכמובן גם לשאול שאלות.
לפני 20 שעות
אפרוש את משנתי בקובץ. תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי. לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם. אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי. אילן
לפני 21 שעות
Paul Monheimer and אילן בן שמעון joined אדיורשת
לפני 22 שעות
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :) אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…
אתמול
גילה just checked out the RSS pages...
(דרךRSS Pages>)
אתמול

קפיצה מהירה

Click to start tour!
כיצד מוסיפים ארוע
הסבר קצר
הוסיפו לאינדקס של אדיורשת אינדקס אתרים ויישומי ווב2.0
בלוגרול
בלוגים חיצוניים של חברי אדיורשת - הוסף את הבלוג שלך
מומלצים בדלישס
שתפו: אתרים, מאמרים, יישומים ועוד...
יישומי גוגל
גישה מהירה לדוקס ולנוטבוק

© 2010   Created by Susan on Ning.   Create a Ning Network!

תוויות  |  דווח על בעיה  |  פרטיות  |  Terms of Service

הכנס למערכת