שלום לכולם,
אני מתעניינת בנושא פעילויות חינוכיות לשעת הפנאי - edutainment (education + entertainment) ואשמח לשמוע את דעתכם.
אני מניחה שכולנו שותפים, כהורים וכמורים, לתחושת התסכול כשאנחו רואים את הילדים מבלים שעות רבות מול המסך עם תכנים, איך נגיד בצורה עדינה, לא איכותיים מדי...
ומצד שני - ברור לכולם שאין בכלל אפשרות להתחרות עם המשחקים והפעילויות המגוונות שצדים את הילדים בשעות הפנאי. ומעבר לכך, אנחנו נהיה האחרונים, כאנשי חינוך שעוסקים באינטרנט, שנאמר לילדים לא לגלוש ולא להשתמש במחשב.
ובכל זאת...
אני מניחה, שכולנו, היינו רוצים למצוא דרך לחשוף את הילדים עד כמה שניתן לתוכן איכותי ובטוח ברשת. כולנו היינו רוצים למצוא דרך להגיע לגולשים הצעירים באמצעות תוכן שהוא גם כיף, גם מלהיב, גם עדכני אבל גם איכותי ובטוח.
בקיצור -
מה דעתכם? מה צריך לעשות? האם יש לזה תקווה? האם יש מקום לedutainment או שמדובר בחלומות באספמיא של הורים ומחנכים?
האם אתם מכירים דוגמאות מוצלחות מהארץ ומהעולם?
האם אתם מכירים דוגמאות של פעילויות משותפות להורים ולילדים במסגרת בילוי "זמן איכות"?
אילו פעילויות אפשר להציע כפעילויות "הורים וילדים" שיהיו רלוונטיות לרשת ויאפשרו שיתוף של הידיעות והמיומנויות השונות של ההורים והילדים באינטרנט ובחיים בכלל??
תגיות:
שתף
-
▶ הגב לזה