אני רכזת מחשבים בבית הספר היסודי מעגנים. בזמני הפנוי אני מחפשת יישומי אינטרנט אשר ניתן לעבוד עמם בעברית, וסוקרת יישומים אלה בבלוג שלי http://iteachr.blogspot.com . כמו כן כאשר ניתן אני מתרגמת ומתאימה יישומים לעבודה בעברית. השנה התמזל מזלי להצטרף לרשת מורים classroom20, דרכו השתתפתי בדיונים ועבדתי בשיתוף פעולה עם מורים מארצות מרוחקות. אני מקווה כי edureshet תהיה לקהילה אשר מעודדת את חבריה לפתוח ולהשתתף בדיונים, לשתף את הידע שלהם עם אחרים ולהתעניין, ללמוד, וליישם רעיונות חדשים המשלבים טכנולוגיה וחינוך, במטרה להעשיר את חווית הלמידה של תלמידינו ולהכין אותם לעולם של מחר.
היי לכולם,
שמחה להצטרף לרשת החברתית שנוצרת כאן,
האמת בניגוד לרשתות חברתיות אנונימיות אני מזהה
כאן דמויות מוכרות. איך אפשר לשכוח את האף של ג'יי ...
ואת ארי הכשרונית ומדהימה
סוזן, שלעונג לי לעבוד איתה - לא ישנה בלילות
ומגלה עוד ועוד על הרשת...
אז שיהיה לנו בכיף ועניין
מקווה שהקהילה תתרבה ונחכים כולנו
לימור :-)
האמת, תמיד מביך אותי כאשר אני מתבקש להציג את עצמי, ולא מפני שאני מעדיף להתבודד, או מפני שיש דברים שאינני רוצה לספר, אלא מפני שנדמה לי שכבר עשיתי את זה פעמים אין-ספור בעבר, כך שנגמרו הדרכים המקוריות שבהן אוכל להסביר "מי אני". זאת ועוד: נדמה לי בתשתית כל קהילה מהסוג הזה נמצא עקרון של "זהות בהתהוות" - הזהות של כל אחד מאיתנו איננה דבר קבוע או מוצק, אלא דבר שבא לביטוי, משתנה ומתפתח, בהתאם לסביבה שהקהילה יוצרת. יתכן שהזהות ה-"וירטואלית" שלי איננה שונה באופן מהותי מהזהות הגשמית שלי, אך אם ארצה או לא, בסביבה הזאת אני מציג את עצמי אחרת מאשר בסביבות אחרות בהן אני נוכח.
והנה, במקום לספר קצת על עצמי, אני בעצם כותב שה-"אני" שלי כאן עוד יקבל צורה בהתאם למתרחש. אם כך, מאיפה אני? כמובן שאני מכאן, אבל גם משם - ממקומות רבים אחרים, מקומות שחלק מהם מאפשרים לי לתרום לקהילה הזאת, ומקומות שלחלק מהם אין שום קשר למתרחש כאן. לא נורא - הרי כל ההתפלספות הזאת היא רק משום שיש לי מטלות אחרות (חשובות יותר?) שדורשות טיפול, וההזמנה להציג את עצמי כאן מאפשר לי לדחות את הטיפול הזה. ועל כך, לפחות, אני כבר יכול להגיד תודה לחברי הקהילה.
לינק קבוע תגובה על ידי Hana ב אוקטובר 3, 2007 ב 12:05am
מתנצלת: לקח לי הרבה זמן, מאז נרשמתי לאדורשת, להגיע לדף זה. וכעת, כאשר הגעתי וקראתי את הסיפורים שלכם, אני כבר לא בטוחה שיש לי מה להגיד... אין לי מילים מקוריות או סיפורים מרתקים. אולי בגלל זה אני ממורה למתמטיקה עברתי לדרך של מורה למחשבים.
בכל זאת היום אני מורה למחשבים בבית ספר יסודי, שאין מקצוע כזה במשרד החינוך לבתי ספר יסודיים.
אבל אני קיימת ואוהבת גם ללמד, בתנאי שמישהו מוכן ללמוד ממני, וגם ללמוד, כי בעולם יש כל כך הרבה דברים מעניינים.
שלום לכולם.
שמי איריס ואני רכזת מחשבים בבית ספר יסודי והשנה לשם שינוי גם מורה למחשבים ומתמטיקה. כמו שאמרה חנה זה די נדיר בבית ספר יסודי.
שמחה להצטרף לרשת חברתית זו בתקווה שיהיה מהנה ומועיל לכולנו.
סוזן,
ברכות על יוזמת יצירת הקהילה. החזון שהצבת הוא משמעותי מאד וחשיבותו רבה עוד יותר בימים אלה:
"קהילה אשר מעודדת את חבריה לפתוח ולהשתתף בדיונים, לשתף את הידע שלהם עם אחרים ולהתעניין, ללמוד, וליישם רעיונות חדשים המשלבים טכנולוגיה וחינוך, במטרה להעשיר את חווית הלמידה של תלמידינו ולהכין אותם לעולם של מחר."
שמח להצטרף. על תחומי המחקר והעניין שלי ראו בבלוג כאן וגם כאן
חנן
חנן שלום, ברוך בואך לאדיורשת. תחומי המומחיות שלך, משחקי מחשב, עולמות וירטואליים וסביבות אינטראקטיביות, הינם תחומים אשר בעלי פוטנציאל לא רק להעשיר את חווית הלמידה, אלה לשנות לגמרי את תהליך ההוראה\למידה. שמחה שהצטרפת אלינו - וחושבת כי יש כאן הזדמנות לשיתוף פעולה פורה.
אפרוש את משנתי בקובץ.
תקציר - העניין מורכב הרבה יותר. מדובר בעצם על תפקידו של המורה בעולם הטכנולוגי.
לדעתי המורה הופך מספק מידע לנתב מתוחכם.
אשמח להתייחסות עניינית למה שכתבתי.
אילן
רעיון מקסים, אני בטוחה שנכון להיום כבר יש לך יותר מאשר סיכום ביניים... :)
אשמח באמת לדעת לאן הדברים התפתחות והאם יש לך מסקנות ותובנות נוספות בעקבות הפרוייקט... אני בונה עכשיו תוכנית לשילוב רשת חברתית בבי"ס חינוך מיוחד ואשמח לקבל ממך תובנות בעקבות נס…